Home-Start Den Helder

Elk gezin kent lastige tijden. Soms kun je wel wat hulp gebruiken. Vrijwilligers van Home-Start luisteren en geven praktische tips voor de opvoeding.

   

Spanningen, geldgebrek, opvoedingsproblemen. In elk gezin komen wel eens moeilijke tijden voor. Maar soms lopen de problemen zo hoog op, dat je het even niet meer aankunt. Een steuntje in de rug doet dan wonderen. Heb je niemand om op terug te vallen? Dan kun je terecht bij een vrijwilliger van Humanitas Home-Start, voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 14 jaar.

Elk gezin is anders. Elke vraag ook. Daarom krijg je de ondersteuning die bij jou en je gezin past. Een vrijwilliger komt elke week langs en helpt graag een handje mee bij de opvoeding, biedt een luisterend oor, geeft nuttige tips en wijst op nuttige voorzieningen en regelingen. Een vrijwilliger lost niet alle problemen op, maar helpt je wel op weg en geeft jou weer zelfvertrouwen. De ondersteuning duurt meestal enkele maanden tot één jaar.

Wat kun je verwachten?

  • Ondersteuning van een vrijwilliger bij jou thuis
  • Persoonlijke aandacht, ondersteuning bij de opvoeding en bij praktische zaken
  • De vrijwilliger biedt je vriendschappelijk contact en vertrouwen
  • De ondersteuning van Home-Start is gratis

Hoe werkt het?

Na je aanmelding heb je een kennismakingsgesprek de Home-Start coördinator. Je vertelt waar je graag hulp bij zou willen krijgen. Zo kan de ondersteuning worden afgestemd op wat voor jou – en jouw gezin – nodig is. De coördinator zoekt een vrijwilliger die past bij jou en je situatie. Jouw vrijwilliger komt één keer per week bij je langs voor een periode van minimaal drie maanden. Daarna is de duur afhankelijk van jouw behoefte; soms een jaar. Ook vaders doen een beroep op Home-Start en wij zien dan ook graag dat ervaren vaders zich aanmelden als vrijwilliger.

Wil je meer informatie, of wil je je aanmelden? Dat kan bij de Home-Start coördinator, Angelique Lewakabessy of via onderstaande knop.

Humanitas Home-Start

Opvoeden? Je staat er niet alleen voor!

//www.youtube-nocookie.com/embed/uPpBf5Idl0Q