Kop van Noord-Holland

Over ons

Humanitas komt op voor een samenleving waarin mensen actief vorm geven aan hun eigen leven en verantwoordelijkheid nemen voor het samenleven met elkaar.

Deze humanistische uitgangspunten vertaalt Humanitas in diensten van-mens-tot-mens op de gebieden van welzijn, wonen en zorg. De dienstverlening is veelal kleinschalig (maatjescontacten, huisbezoek), persoonlijk (van-mens-tot-mens) en wordt lokaal georganiseerd.

Het belang van de missie

Een missie formuleren is belangrijk: het is voor mensen die Humanitas niet kennen, een eerste kennismaking met de organisatie. Tegelijkertijd biedt het iedereen binnen Humanitas de mogelijkheid kort, krachtig en kernachtig te vertellen wat Humanitas doet en waar zij voor staat.

Een toelichting op de missie

In de dienstverlening van Humanitas staat het in de praktijk brengen van de humanistische uitgangspunten zelfbeschikking, verantwoordelijkheid en gelijkwaardigheid centraal. Uiteindelijk moeten zo veel mogelijk hulpvragers aan de vereniging Humanitas hun eigen leven weer vorm kunnen geven (zelfbeschikking).

Over de afdeling Kop van Noord-Holland

Het werkgebied van de afdeling bestaat uit de gemeenten Den Helder, Schagen en Hollands Kroon. Met onze activiteiten Vriendschappelijk Huisbezoek, Home-Start, Thuisadministratie, Voorlezen, Jongerenmaatjes en Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg bereiken we jaarlijks meer dan 250 deelnemers en zijn er 160 vrijwilligers actief.

Humanitas-activiteiten hebben een menselijke maat: het is ondersteuning in de directe omgeving. Bijna overal in Nederland is wel een afdeling te vinden van waaruit vrijwilligers werken. De noodzaak om bepaalde activiteiten uit te voeren verschilt per plaats. Dat betekent dat Humanitas overal een beetje anders is. Klik hieronder voor onze folder.