Tandem Nieuwkomers

Wij zoeken voor het nieuwe project Tandem Nieuwkomers, enthousiaste en betrokken vrijwilligers, om vluchtelingen die korter dan 5 jaar in Lansingerland zijn te begeleiden. Het gaat om gemotiveerde, redelijk Nederlands sprekende vluchtelingen die zo snel mogelijk willen integreren in Lansingerland. Ze missen nog die spil binnen hun gezin die ze op allerlei gebieden tijdelijk kan bijstaan.

Humanitas Tandem: met z’n tweeën durf je en doe je meer

Vind je het niet zo makkelijk om in je eentje dingen te ondernemen? Of wil je graag nieuwe mensen ontmoeten? Je maatje van Humanitas Tandem helpt je erbij. Want samen kom je makkelijker onder de mensen en leg je sneller contacten.

Misschien voel je je soms eenzaam. Dat kan iedereen overkomen. Een maatje van Tandem luistert, geeft aandacht en denkt met je mee.

Met je maatje kun je praten over wat jou bezighoudt en samen kijken jullie hoe je nieuwe contacten kunt leggen en oude onderhouden. Alles is erop gericht om je het plezier en zelfvertrouwen (terug) te geven dat je nodig hebt om je eigen contacten op te bouwen.

Helemaal Humanitas Prijs
In 2019 heeft Tandem Nieuwkomers van Humanitas Lansingerland de Helemaal Humanitas Prijs gewonnen. Dat is bekendgemaakt tijdens de Helemaal Humanitas Dag op 29 maart. De Helemaal Humanitas Prijs wordt uitgereikt aan een Humanitas-project waarin de waarden van de vereniging helemaal tot hun recht komen en die aansluit op een actuele maatschappelijke vraag. Volgens de jury is Tandem Nieuwkomers helemaal Humanitas omdat het project een actueel thema behandelt en goed aansluit op het bestaande zorgaanbod binnen de gemeente. Daarnaast is de jury van mening dat het een goed doordachte en dynamische activiteit is, die veel teweeg heeft gebracht in een kort tijdsbestek.

Wil je meer informatie of je aanmelden als gezin of vrijwilliger? Neem dan contact op met Jacqueline Henskens of Maaike van Zundert, beiden coördinator Tandem Nieuwkomers bij Humanitas Lansingerland. De contactgegevens vind je op deze pagina.