Thuisadministratie

Voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken bij het op orde brengen van geldzaken of administratie: Thuisadministratie Lansingerland

Bekijk ons YouTube-filmpje over Thuisadministratie.

Financiële of administratieve zaken zijn niet ieders hobby. En door omstandigheden kun je het overzicht kwijtraken. Bijvoorbeeld als je partner overlijdt, of als je gaat scheiden of je baan kwijtraakt. Dan kan het gebeuren dat er schoenendozen vol bankafschriften op je wachten, of dat er rekeningen zijn die je allang had moeten betalen. Blijf er niet te lang mee rondlopen, maar vraag om hulp. Humanitas Thuisadministratie is er speciaal voor.

Een deskundige vrijwilliger komt bij je langs

Een vrijwilliger helpt je je financiële zaken op orde te brengen en op orde te houden. Niet één keer, maar wekelijks. We zetten samen je inkomsten en uitgaven op een rij, gaan na waar je recht op hebt en maken een overzichtelijk huishoudboekje. We zorgen er zo voor dat je zelf je weg kunt vinden in je eigen administratie en financiën.

Ook hulp bij aanvragen die mensen moeten doen voor bijzondere bijstand en het opruimen en rubriceren van bankafschriften behoort tot de mogelijkheden. We helpen je op eigen benen te kunnen staan. Meestal lukt dat binnen een jaar, maar als het nodig is helpen we je langer of gaan we op zoek naar langdurige ondersteuning. Het spreekt van zelf dat de privacy te allen tijde gewaarborgd is.

Ervaringsverhalen

Twee jaar geleden gingen Martin en zijn vrouw uit elkaar. Hij stond letterlijk op straat, had geen dak boven zijn hoofd en kreeg grote geldproblemen. "Zonder Thuisadministratie was het fout afgelopen met mij."

John had moeite het overzicht op zijn administratie te behouden. Vrijwilliger Henk helpt hem daarbij. "Het werd me te veel, al die rekeningen."

Hulp nodig?

Wil je jezelf aanmelden voor hulp bij geldzaken? Neem dan contact op met Hetty Middelman, coördinator Thuisadministratie bij Humanitas Lansingerland. Haar contactgegevens vind je op deze pagina. Je kunt je ook aanmelden met dit formulier.

Vrijwilliger worden?

We zijn voor Humanitas Thuisadministratie Lansingerland op zoek naar vrijwilligers. Kijk hier voor onze actuele vacature.

In de media