25-jarig bestaan Home-Start

Home-Start

Op 18 september 2019 vierde Humanitas Home-Start Lansingerland het 25-jarig jubileum van Home-Start in Nederland. Dit vijfde lustrum werd gevierd in speeltuin De Kievit in Berkel en Rodenrijs met een gezellige dag voor de (oud-)Home-Startgezinnen en hun vrijwilligers.

Ouders ontmoetten elkaar in een ongedwongen sfeer en ook de vrijwilligers van Home-Start Lansingerland mengden zich met hen en de kinderen. De kinderen speelden ondertussen heerlijk of werkten hard aan het versieren van de vlaggetjes voor de grootste vlaggenlijn van Nederland.

Een jaar lang is er in het gehele land bij elke Home-Startlocatie gewerkt aan het versieren van vlaggetjes voor de vlaggenlijn. Doel is dat er in totaal in heel Nederland minstens 25.000 vlaggetjes worden versierd. Met deze actie viert Home-Start Nederland feest en wordt er aandacht gevraagd voor het preventieve karakter van het programma. In de Week van de Opvoeding worden de vlaggetjes overhandigd aan minister Hugo de Jonge.

Home-Start biedt laagdrempelige ondersteuning met de inzet van vrijwilligers aan gezinnen die tijdelijk door een wat moeilijkere periode gaan. Bijvoorbeeld door ziekte van een kind of ouder, door opvoedingsvragen, isolement of het missen van steun in de naaste omgeving.

Humanitas Home-Start is nog op zoek naar nieuwe maatjes voor de gezinnen. Interesse of aanmelden? Bezoek ons op Facebook of Instagram.

In de media
Artikel op herautonline.nl – 9 oktober 2019

Terug naar het nieuwsoverzicht