Certificaten uitgereikt aan nieuwe vrijwilligers Home-Start

Op 29 november 2019 hebben acht nieuwe vrijwilligers tijdens een feestelijk moment hun certificaat Home-Start in ontvangst genomen. Die dag rondden zij de voorbereidende training Home-Start af. Enthousiast kijken deze vrijwilligers terug op de training die zij gevolgd hebben. “Wat een leuke manier om aan dit vrijwilligerswerk te beginnen”, aldus een van de nieuwe vrijwilligers.

De nieuwe vrijwilligers, ook wel maatjes genoemd, kunnen nu namens Home-Start ouders ondersteunen die tijdelijk door een wat lastiger periode gaan met hun gezin. Deze laagdrempelige ondersteuning is voor gezinnen met kinderen tot 18 jaar, vindt plaats bij het gezin thuis en is een paar uur per week. Gezinnen die bijvoorbeeld weinig contacten in de buurt hebben, waar het ritme weg is door de komst van een baby, waar sprake is van ziekte of andere zorgen, kunnen zich hiervoor aanmelden. Rechtstreeks bij Home-Start of via een verwijzer zoals de huisarts of het consultatiebureau. De ondersteuning is geheel kosteloos. De gezinnen kunnen tot een periode van twee jaar begeleid worden door een vrijwilliger.

De nieuwe vrijwilligers samen met Lianne Broos, portefeuillehouder Home-Start en de coördinatoren Ellis Neeleman en Henriëtte Staarthof © Humanitas Lansingerland


Maatwerk

“Binnenkort kijken we met elk van deze acht enthousiaste nieuwe vrijwilligers, ieder met haar eigen mooie kwaliteiten, wat zij wil op het gebied van het ondersteunen van een gezin. Home-Start is en blijft maatwerk, voor zowel vrijwilliger als gezin. Dat komt tot uiting in de perfecte match die we altijd proberen te maken”, zegt Henriëtte Staarthof, coördinator Home-Start. De vrijwilligers werken discreet en worden ondersteund door de coördinatoren van Home-Start. Nieuwe vrijwilligers kunnen net als de al langer actieve maatjes, terugkom- en themabijeenkomsten bijwonen. Ook wordt voor hen jaarlijks een vrijwilligersuitje georganiseerd.

De methodiek van Home-Start is effectief en is opgenomen in de Databank Effectieve Jeugdinterventies van het Nederlands Jeugdinstituut.

Wil je meer informatie?

Ben je geïnteresseerd in vrijwilligerswerk voor Home-Start? Of zou je als ouder graag ondersteuning krijgen? Neem dan vrijblijvend contact op met Henriëtte Staarthof of Ellis Neeleman, beiden coördinator Home-Start bij Humanitas Lansingerland.

E-mail: home-start.lansingerland@humanitas.nl

Telefoonnummer: 06 10 02 67 11 Henriëtte / 06 24 36 10 18 Ellis

Kijk ook eens op Facebook en Instagram.

In de media
Artikel in Hart van Lansingerland – 10 december 2019
Artikel op hartvanlansingerland.nl – 10 december 2019
Artikel in De Heraut, Nieuwsblad voor Lansingerland – 11 december 2019
Artikel op herautonline.nl – 11 december 2019

Terug naar het nieuwsoverzicht