Lansingerland

Certificering Home-Start

Zaterdag 2 september jl. hebben vier nieuwe vrijwilligers van Humanitas Home-Start Lansingerland de vereiste voorbereidende training afgerond.

Het was een feestelijk moment voor deze dames toen zij uit handen van een bestuurslid van de Vereniging Humanitas Lansingerland hun certificaat uitgereikt kregen. Deze vrijwilligers zijn nu klaar om een gezin te gaan ondersteunen. 

Om alle gezinnen te kunnen ondersteunen die een beroep doen op Home-Start, zijn er echter meer vrijwilligers nodig. In het najaar start er bij voldoende nieuwe aanmeldingen daarom weer een voorbereidende training. Iedereen die ervaring heeft met opvoeden, positief in het leven staat, zich kan inleven en een paar uurtjes in de week beschikbaar heeft, kan zich aanmelden. 

Home-Start richt zich op gezinnen met tenminste een kind van zes jaar of jonger. Sinds begin dit jaar is er ook Home-Start Plus, voor gezinnen met kinderen van zeven tot en met 15 jaar. Beide projecten hebben tot doel het voorkomen dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. Elk gezin maakt wel eens een periode door waarin het niet zo goed gaat. Dit kan allerlei oorzaken hebben: overbelasting door ziekte, weinig sociale contacten, spanningen op het werk, relatieproblemen. Als een gezin de problemen niet zelf het hoofd kan bieden, kan Home-Start ondersteuning geven. 

Wil je meer informatie? Kijk eens op de Facebook pagina van Home-Start Lansingerland of neem contact op met coƶrdinatoren Ellis Neeleman, tel: 06-24361018 en Henriƫtte Staarthof, tel: 06-10026711, dan wel per email: home-start.lansingerland@humanitas.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht