Coronavirus – Aanscherping preventieve maatregelen

6 maart 2020

Om gezamenlijk verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen scherpt Humanitas preventieve maatregelen aan op het gebied van de fysieke afspraken tussen onze vrijwilligers en deelnemers.

Hygiëne is essentieel

  • was je handen gedurende de dag regelmatig met zeep; doe dit 20 seconden en vergeet niet ook tussen je vingers en onder je nagels te wassen, droog je handen met een papieren handdoek die je meteen na gebruik weggooit (pdf | 1 pagina | 834 kB)
  • hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • maak gebruik van papieren zakdoeken en gooi deze na gebruik meteen weg

Adviezen

Ga ook bij lichte griepverschijnselen niet naar je deelnemer of naar kantoor.

Neem bij coronaklachten (koorts, droge hoest, ademhalingsproblemen) altijd telefonisch contact op met de huisarts of bedrijfsarts.

Neem voorafgaand aan het bezoek aan een deelnemer, telefonisch contact op met de deelnemer en vraag of hij of zij griepklachten heeft. In elk geval als je deelnemer in een besmette regio woont. We begrijpen dat deelnemers vaak uitkijken naar het bezoek van de vrijwilliger en niet graag afzeggen ook al zijn ze ziek. Ook vrijwilligers zeggen niet graag af. Toch adviseren we onze vrijwilligers om bij twijfel niet op bezoek te gaan. Overleg eventueel met je coördinator.

RIVM

Kijk regelmatig op de website van het RIVM voor advies en het laatste nieuws. Ook vind je hier de actuele kaart van Nederland met besmettingsgevallen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zet zich in voor een gezonde bevolking en een gezonde leefomgeving. Het instituut is een zelfstandig onderdeel van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

En verder?

Op korte termijn zal Humanitas deelnemers – vanzelfsprekend in lijn met bovenstaande berichtgeving – informeren over de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Houd verder de berichtgeving van Humanitas over het coronavirus in de gaten.

Mocht je vragen hebben over dit onderwerp, neem dan contact op met Marga van Klinken, preventiemedewerker en coördinatie vrijwilligersbeleid via m.vanklinken@humanitas.nl of 020 523 11 95 / 06 55 85 51 88.

Terug naar het nieuwsoverzicht