Hartenwens Brandweerauto

Vorig jaar de viering 10-jarig bestaan Humanitas Lansingerland. Een reden om een Hartenwensactie uit te schrijven. Iedereen binnen Lansingerland mocht een Hartenwens indienen voor zichzelf of voor iemand anders.

Mariska, Yvon en Astrid, vriendinnen van moeder Gul diende de Hartenwens in voor de familie Zwinkels. De familie heeft 3 kinderen. 5 jaar geleden adopteerde zij de 6 maanden oude Jahrmany. Snel daarna werden Deniz en Jasmin geboren. In een korte tijd een groot gezin. Geweldig. Deniz bleek echter een lichamelijke en verstandelijk beperking te hebben en Jasmin een lichamelijke. Dit betekent het bezoeken van veel specialisten, ziekenhuizen, fysiotherapie etc. Moeder heeft haar baan opgezegd om voor haar kinderen te kunnen zorgen. Een drukke bedoeling. Het is een hele puzzel om de kinderen, die in Bleiswijk, Rotterdam-Zuid en Schiebroek op school zitten, op tijd de deur uit te krijgen. Naast alle bovengenoemde bezoeken.

Mariska en haar vriendinnen diende als wens in om het gezin als verrassing op te halen met een echte Brandweerauto en een ritje door Lansingerland te maken. Misschien zelfs nog een kijkje in de kazerne. Gewoon even een ontspannen ochtendje met veel plezier voor het gehele gezin.

De brandweer van Lansingerland was direct enthousiast en wilde graag meewerken. Het gehele gezin werd opgehaald thuis met loeiende sirenes. Uiteindelijk zijn ze met de brandweerwagen naar twee brandweerkazernes geweest, op de ladderwagen geweest, gespoten met de waterslang, aangekleed als brandweerman, kregen ze allemaal patatjes en wat lekkers te drinken.

Een dag om nooit te vergeten. De kinderen straalde. Als klap op de vuurpijl kregen de kinderen nog een echte brandweerbeer.

 

In de media
Artikel in Hart van Holland editie Lansingerland – 20 augustus 2019
Artikel op hartvanlansingerland.nl – 24 augustus 2019

Terug naar het nieuwsoverzicht