Aanstekelijk vrijwilligerswerk

Humanitas Home-Start zoekt nieuwe vrijwilligers

Onlangs rondden twee nieuwe vrijwilligsters de korte voorbereidende cursus af bij Humanitas Home-Start Lansingerland.

De twee nieuwe vrijwilligsters zijn erg enthousiast. ‘Ik wist niet dat de cursus al zo leuk kon zijn’, geeft een van hen aan. ‘Het is informeel en gezellig en bovendien steek je er wat van op dat je ook in je eigen leven kunt gebruiken’, zegt de ander. 

Met Home-Start loop je als vrijwilliger een tijdje mee in een gezin om de ouders te ondersteunen die tijdelijk door een wat lastigere periode gaan. Wekelijks bezoek je het gezin een paar uurtjes. ‘Dat lijkt misschien zwaar, maar je bent niet meer dan gewoon een buurvrouw die niet roddelt, zo eenvoudig is het’, vertelt coördinator Henriëtte Staarthof.  ‘Onze vrijwilligers zijn stuk voor stuk enthousiast vooral over de leuke contacten en noemen het dan ook aanstekelijk vrijwilligerswerk’.

Home-Start is een project dat zich richt op gezinnen met tenminste een kind onder de 18 jaar. Ook zwangeren kunnen zich aanmelden. Home-Start heeft tot doel het voorkomen dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. Elk gezin maakt wel eens een periode door waarin het niet zo goed gaat. Dit kan allerlei oorzaken hebben: overbelasting door ziekte, weinig sociale contacten, spanningen op het werk, etc. Als een gezin de problemen niet zelf het hoofd kan bieden, kan Home-Start ondersteuning geven. 

Wil je meer informatie? Kijk eens op de Facebook pagina van Home-Start Lansingerland of neem contact op met coördinatoren Ellis Neeleman, tel: 06-24361018 en Henriëtte Staarthof, tel: 06-10026711, dan wel per email: home-start.lansingerland@humanitas.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht