Humanitas Lansingerland genomineerd voor vrijwilligersprijs

5 december 2020

Vandaag, op Internationale Vrijwilligersdag, is bekend geworden dat Humanitas Lansingerland is genomineerd voor de Vrijwilligersprijs 2020 in de categorie Vrijwilligersgroepen / vrijwilligersorganisaties.

De gemeente Lansingerland organiseert samen met het Vrijwilligers Informatie Punt – VIP Lansingerland jaarlijks de vrijwilligersprijzen om vrijwilligers extra in het zonnetje te zetten. Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze samenleving en de gemeente toont daarom graag haar waardering voor het mooie werk dat zij doen. Gemeente en VIP willen alle vrijwilligers in Lansingerland bedanken voor hun bijdrage. Elke vrijwilliger is even belangrijk en het zijn allemaal winnaars. Gemeente en VIP werken samen als het gaat om vrijwilligerswerk en het waarderen van vrijwilligers in Lansingerland. Het VIP is het centrale punt voor vrijwilligerswerk in Lansingerland.

De andere genomineerden in de categorie Vrijwilligersgroepen / vrijwilligersorganisaties zijn

  • Nieuwe Lansinger Stroom
  • Kledingbank Lansingerland
  • Formulieren Brigade / Samen Doen van Welzijn Lansingerland
  • RataPlan
  • TV Team van RTV Lansingerland
  • Scouting Cranenborghgroep Bleiswijk
  • Middin De Nieuwe Lansingh

Naast deze categorie wordt een vrijwilligersprijs uitgereikt aan een vrijwilliger of persoon. Dit keer is er ook een speciale prijs voor vrijwilligers in coronatijd. Vrijwilligers spelen juist ook in dit bijzondere jaar, waarin corona ons dagelijks leven beheerst, een grote rol.

Jury en prijsuitreiking

Op maandag 7 december kiest een onafhankelijke jury, bestaande uit gemeenteraadsleden en burgemeester Pieter van de Stadt, uit alle inzendingen de winnaars. De uitreiking van de vrijwilligersprijzen zal plaatsvinden tijdens de digitale nieuwjaarsreceptie op woensdagavond 6 januari 2021. Door de coronamaatregelen kan de gemeente jammer genoeg niet alle vrijwilligers uitnodigen om langs te komen om een persoonlijk bedankje te ontvangen van burgemeester Van de Stadt.

Verenigde Naties

De Verenigde Naties (VN) hebben 5 december uitgeroepen tot 'Internationale Vrijwilligersdag' (International Volunteers Day), een door de vrijwilligersorganisaties van de VN ingestelde dag om wereldwijd het vrijwilligerswerk respect te tonen en te promoten. Sinds 1986. In Nederland wordt Nationale Vrijwilligersdag op 7 december gevierd.

In de media

Terug naar het nieuwsoverzicht