Humanitas Lansingerland zet vrijwilligers Thuisadministratie in het zonnetje

Op 10 oktober 2019 vierde Humanitas Lansingerland Thuisadministratie haar jaarlijkse vrijwilligersuitje. Ieder jaar zet Humanitas haar vrijwilligers in het zonnetje om ze te bedanken voor hun inzet en betrokkenheid bij de Thuisadministratie.

Dit jaar was het Boerderij Het Lansingerland dat de Humanitas vrijwilligers met veel egards ontving. Terwijl de koeien in de stal beneden zich tegoed deden aan het hooi dat de robot telkens kwam aanvegen, genoten de vrijwilligers daarboven van een drankje, soep en een heerlijk stamppottenbuffet. Tijdens het eten was er veel ruimte voor gesprek.

De vrijwilligers van de Thuisadministratie zetten zich in voor inwoners van Lansingerland en zijn erg betrokken bij de vaak nare omstandigheden waarin hun deelnemers zich bevinden. Inwoners die het even niet zien zitten om de administratie op orde te houden, krijgen ondersteuning van Humanitas Thuisadministratie. De vrijwilliger helpt bij het overzicht krijgen van de inkomsten en uitgaven. Ook als er schulden zijn kan de vrijwilliger veel betekenen. De vrijwilliger weet welke wegen te bewandelen. Tijdens de bedankavond bleek maar weer hoe waardevol de ondersteuning is. Je duikt als vrijwilliger tenslotte in iemands leven en tegelijkertijd groeit er een vertrouwensband die je niet verwacht. Er zijn momenteel een paar plekken beschikbaar voor nieuwe vrijwilligers, die na eerst een gesprek en een gedegen opleiding van Humanitas te hebben gevolgd aan de slag kunnen.

Wil je ons team van vrijwilligers komen versterken? Kijk hier voor meer informatie, mail of bel Annemieke Mulder, coördinator Thuisadministratie, 06 82 01 31 28.

In de media
Artikel in De Heraut, Nieuwsblad voor Lansingerland – 30 oktober 2019
Artikel op herautonline.nl – 30 oktober 2019
Artikel in Hart van Lansingerland – 5 november 2019
Artikel op hartvanlansingerland.nl – 5 november 2019

Terug naar het nieuwsoverzicht