Koningin Máxima brengt werkbezoek aan Humanitas Lansingerland

26 mei 2021

Koningin Máxima heeft op woensdag 19 mei een digitaal werkbezoek gebracht aan Humanitas Lansingerland. Daarbij sprak zij met vrijwilligers en deelnemers.

Het koninklijk bezoek was een kroon op het 75e jubileumjaar. Koningin Máxima sprak met deelnemers en vrijwilligers van vier projecten en benadrukte het belang van de vrijwilligersorganisatie voor de Nederlandse samenleving. 

Er waren ook twee vrijwilligers en deelnemers van Humanitas Lansingerland aanwezig. Zij zijn actief voor de activiteit Tandem Ouderen. Om te voorkomen dat deelnemers in een isolement komen helpen vrijwilligers de deelnemers om weer activiteiten te ondernemen en zelf sociale contacten op te bouwen. Zo liet deelnemer Leny weten hoe blij ze is met de wekelijkse bezoekjes van vrijwilliger Gert. “Ik ben zo dankbaar dat dit bestaat. In vijf jaar tijd hebben Gert en ik een hele leuke band opgebouwd en ik hoop dat Gert mij nog lang komt bezoeken.”

Tijdens de gesprekken bleek Koningin Máxima bijzonder geïnteresseerd in hoe koppelingen tussen deelnemers en vrijwilligers tot stand komen en ook in wat ze van elkaar leren.

Leny vertelt enthousiast verder: “Ik kwam weinig buiten omdat ik in een rolstoel zit. Maar nu neemt Gert me mee naar buiten en gaan we heerlijk naar een terrasje. We doen ook elk jaar extra dingen. Zo zijn we naar een museum geweest en naar Scheveningen. En met de kerst naar het tuincentrum.”

Ook aan Coby en haar vrijwilliger Daniëlle stelde Koningin Máxima een paar vragen. Coby vertelt:” Daniëlle komt al een paar jaar bij mij thuis, we drinken koffie en kletsen gezellig over wat ons bezighoudt. Vaak doen we dan ook nog een spelletje of we gaan diamond painting doen!”

In totaal duurde het bezoek anderhalf uur. Na afloop van de levendige gesprekken greep Koningin Máxima de gelegenheid aan om Humanitas te feliciteren met het 75-jarig jubileum en liet ze weten dat ze de vereniging nog eens 75 jaar toewenst omdat Humanitas naar haar mening heel belangrijk werkt doet en een grote rol speelt in de samenleving.

Meer weten over Humanitas Lansingerland? Neem dan contact op met Annemieke Mulder, coördinator Tandem Ouderen bij Humanitas Lansingerland, 06 82 01 31 28a.mulder2@humanitas.nl.

In de media

Terug naar het nieuwsoverzicht