Nieuwe vrijwilligers en stagiairs ronden training Tandem Maatjes af

30 juni 2020

Vandaag, dinsdag 30 juni 2020, hebben negen vrijwilligers en stagiairs de introductietraining van Tandem Maatjes afgerond. Lianne Broos, portefeuillehouder Tandem a.i. in het bestuur, reikte aan het eind van de cursus de welverdiende certificaten uit.

Op dinsdag 18 februari waren we gestart met een grote groep nieuwe vrijwilligers en stagiairs. Na twee bijeenkomsten werden we echter geconfronteerd met de coronacrisis wat betekende dat de laatste bijeenkomst tot een nader tijdstip moest worden uitgesteld. Veel vrijwilligers konden na twee trainingsavonden gelukkig wel aan de slag; zelfs in de afgelopen periode, waarin huisbezoeken helaas niet mogelijk waren, is er contact gebleven tussen vrijwilligers en deelnemers. Bellen, appen, via FaceTime of vanachter de heg toch een praatje maken met de deelnemer in de tuin. Kanjers zijn het, onze vrijwilligers!

Herpakken

Dinsdagavond 30 juni jongstleden was het dan toch zover. De laatste trainingsavond hebben we afgerond conform de richtlijnen van het RIVM. We moesten ons even herpakken; vreemd was het wel om op gepaste afstand van elkaar te zitten in een grotere ruimte. Maar alles wende snel.

De gecertificeerde vrijwilligers gaven aan dat alle onderwerpen van de training in de praktijk passen, je veel eigen inbreng hebt en dat de sfeer gezellig en open was.

Steuntje

Vrijwilligers van Tandem zetten zich in voor onze burgers in Lansingerland die even een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Wil jij ook iemand ondersteunen door samen boodschappen te doen, te koken of ergens een kop koffie te gaan drinken? Of gewoon gezellig een wandeling maken en onderweg lekker kletsen of een nieuwkomer wegwijs maken in onze gemeente? Dan ben je bij Humanitas Lansingerland aan het juiste adres.

Wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op met Monica van den Akker, coördinator Tandem, via 06 35 11 86 18 of m.vandenakker@humanitas.nl.

In de media

Terug naar het nieuwsoverzicht