Nieuwe vrijwilligers voor Humanitas Home-Start

4 juli 2020

Humanitas Home-Start heeft op dinsdag 16 juni 2020 weer certificaten uitgereikt aan nieuwe vrijwilligers. Het was een feestelijk moment nadat twee nieuwe vrijwilligers de voorbereidende training afrondden. Lianne Broos, portefeuillehouder Home-Start in het bestuur, reikte aan het eind van de cursus de welverdiende certificaten uit.

Deze nieuwe vrijwilligers, ook wel maatjes genoemd, worden nu ingezet bij een gezin om de ouders te ondersteunen. Gezinnen die tijdelijk door een wat lastigere periode gaan, kunnen een beroep doen op Home-Start. Deze laagdrempelige ondersteuning is voor gezinnen met kinderen tot 18 jaar, vindt plaats bij het gezin thuis en is één tot twee uur per week. Gezinnen die bijvoorbeeld weinig contacten in de buurt hebben, waar het ritme weg is door de komst van een baby, waar sprake is van ziekte of andere zorgen, kunnen zich aanmelden. De gezinnen kunnen tot een periode van twee jaar begeleid worden door een vrijwilliger. De vrijwilligers werken discreet en worden ondersteund door de coördinatoren van Home-Start. De nieuwe vrijwilligers zullen net als de al langer actieve maatjes, terugkom- en themabijeenkomsten kunnen bijwonen en deelnemen aan het jaarlijkse vrijwilligersuitje.

Humanitas Home-Start zoekt nu, na de coronacrisis, meer vrijwilligers die een maatje willen zijn voor een moeder of vader.

Interesse om ook vrijwilliger te worden voor Home-Start Lansingerland of zelf op zoek naar ondersteuning? Neem vrijblijvend contact op met Henriëtte Staarthof en Ellis Neeleman, beiden coördinator van Humanitas Home-Start Lansingerland via e-mail: home-start.lansingerland@humanitas.nl of kijk op Facebook en Instagram.

In de media

Terug naar het nieuwsoverzicht