Sinterklaasacties Humanitas Lansingerland

2 december 2020

Humanitas Lansingerland heeft in de dagen voorafgaand aan pakjesavond kinderen én volwassenen blij gemaakt met een Sinterklaasattentie. Met Actie Pepernoot verraste zij 75 kinderen met een cadeaubon van 20 euro, de Lionsclub zorgde voor speculaaspoppen voor 100 deelnemers.

Actie Pepernoot

In Lansingerland werden 75 kinderen verrast met een cadeaubon van 20 euro. Actie Pepernoot is een initiatief van Kinderhulp.

Welk kind kijkt er niet naar uit: pakjesavond?! En ook als ouder, opa of oma is het genieten natuurlijk. De gezelligheid, zoetigheid en de blijdschap. Maar voor 1 op de 12 kinderen in Nederland zit een cadeautje van de Sint er niet in. Het geld is er simpelweg niet. En die blijdschap dus ook niet … Met Actie Pepernoot wil Kinderhulp zorgen dat kinderen die in armoede opgroeien tóch een cadeautje krijgen op pakjesavond.

Want het verdriet is groot voor een kind wanneer de Sint niks brengt op 5 december, terwijl vriendjes en buurtkinderen wél een cadeautje krijgen. Ieder kind hoort er op 5 december bij en verdient een pakjesavond.

Daarom is Actie Pepernoot ontstaan. En met behulp van de VriendenLoterij kan Kinderhulp al sinds 2000 jaarlijks duizenden kinderen een cadeautje van de Sint bezorgen. Via maatschappelijke organisaties als vereniging Humanitas, die bij Kinderhulp een aanvraag voor een kind indienen, krijgen hun ouders een cadeaubon van 20 euro om een prachtig cadeau van hun verlanglijst uit te zoeken.

Kinderhulp is onderdeel van Sam& voor alle kinderen. Sam& is het samenwerkingsverband tussen Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp.

Speculaaspoppen Lionsclub

De kerstpakkettenactie van de Lionsclub, zoals al jaren een vaste traditie, kan vanwege de coronamaatregelen dit jaar helaas geen doorgang vinden. Maar niet getreurd, want Sinterklaas had een andere leuke verrassing in petto. De Lionsclub Berkel en Rodenrijs heeft maar liefst 100 grote speculaaspoppen gedoneerd aan Humanitas. Zo werden in Lansingerland deze week 100 deelnemers van Home-Start, Thuisadministratie en Tandem verblijd met een speculaaspop. Vrijwilligers van Humanitas hebben deze verrassing van Sinterklaas bezorgd bij de deelnemers. Alle deelnemers waren zeer verheugd met het lekkers in deze lastige tijden.

In de media

Terug naar het nieuwsoverzicht