Lansingerland

Themabijeenkomst 'Loverboyproblematiek'

Op 18 mei jl. bezochten ongeveer 35 belangstellenden onze themabijeenkomst, georganiseerd door stagiaires van Tandem.

Regelmatig organiseren wij voor onze vrijwilligers en stagiaires die een "maatje" zijn voor een inwoner van Lansingerland en een tijdelijk steuntje in de rug kan gebruiken, themabijeenkomsten met uiteenlopende onderwerpen.

Bij de themabijeenkomst met het onderwerp "loverboyproblematiek" die georganiseerd was door 2 stagiaires van het Tandem maatjesproject van Humanitas Lansingerland was de gastspreker deze avond Stefan Flierman. Stefan Flierman werkt bij de organisatie Fier als systeemtherapeut en is teamleider bij Asja Rotterdam, een landelijk werkende gespecialiseerde opvang- en behandelvoorziening voor meiden van 12 tot en met 23 jaar die als gevolg van misleiding, dwang en geweld het slachtoffer zijn of dreigen te worden van loverboys of andere vormen van mensenhandel.


Zo kwam uit de presentatie naar voren dat loverboyproblematiek niet alleen in grote steden speelt. Het komt overal in het land voor; zo ook in Lansingerland. In de praktijk blijkt dat zelfs hele jongen meiden (vanaf 9 jaar) al in aanraking zijn geweest met seksuele intimidatie, misbruik en uitbuiting. Dit kan komen doordat kinderen steeds eerder en sneller toegang hebben tot internet (zoals Instagram, Facebook, Snapchat, Tinder enz.).


Ook blijkt dat ieder meisje (soms ook jongens) in aanraking kan komen met loverboyproblematiek ongeacht uit welk milieu, omgeving of gezin.


Voor Humanitas zijn de vrijwilligers en stagiaires van grote waarde. Zij zijn immers het "kapitaal" van onze organisatie. Daarom investeert Humanitas graag in hen en worden deze themabijeenkomsten georganiseerd.
Wanneer u bereid bent om een mede-inwoner van Lansingerland tijdelijk praktische ondersteuning te bieden, zoals samen een boodschap doen, taalmaatje zijn, koken, helpen bij het huiswerk of bijvoorbeeld samen fietsen/wandelen, dan kunt u voor meer informatie contact opnemen met de projectco├Ârdinator van het Humanitas Tandem maatjesproject, Jacqueline Henskens (j.henskens@humanitas.nl) telefoonnummer 06-35118716

Terug naar het nieuwsoverzicht