Lansingerland

Themabijeenkomst 'Silent Suicide'

Op 9 maart a.s. zal er in ontmoetingscentrum 'De Leeuwerik' in Bleiswijk een themabijeenkomst worden verzorgd over zelfdoding en het taboe wat hier nog steeds op rust. 

“Sinds 1980 hebben in Nederland 6.081 mensen geprobeerd zelfmoord te plegen door voor een trein te springen. Dat zijn er gemiddeld 200 per jaar. Van de 6.081 incidenten mislukten er 539.” ­-Elsevier.

 

Voor sommigen is het een dagelijkse realiteit, maar de meesten van ons kunnen zich er niets bij voorstellen: ‘Suïcidale gedachten en pogingen’. Ook nu nog rust er een taboe op het thema “Suïcide”. Humanitas organiseert daarom “Silent Suicide”, een themabijeenkomst die het taboe rondom zelfmoord helpt te verminderen en de deelnemer meer inzichten geeft over dit beladen onderwerp. 

Onze eerste gastspreker is Thomas Heyman (auteur van het “Pamflet over kinderdoding”). Als professional zal hij meer informatie geven over het thema “Suïcide”.

Thomas Heyman is docent aan de hogeschool Leiden voor de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Daarnaast is hij ook werkzaam als crisishulpverlener bij huiselijk geweld. 

Hierna zal onze tweede gastspreker, Viktor Staudt (auteur van “Het verhaal van mijn zelfmoord”), als ervaringsdeskundige zijn verhaal met ons delen. Een aantal jaar geleden zag hij geen uitweg meer en besloot voor een trein te springen. Hij overleefde zijn poging tot zelfmoord, maar verloor daarbij wel zijn beide benen. Een schokkend, maar ook leerzaam relaas van zijn zoektocht naar zichzelf.

Programma:

19:00 – 19:30                   Inloop

19:30 – 20:30                   Presentatie Thomas Heyman

20:30 – 20:45                   Pauze

20:45 – 21:30                   Ervaringsdeskundige Viktor Staudt

21:30 – 22:00                   Gelegenheid tot het stellen van vragen

 

Als u deel wilt nemen aan deze (gratis) themabijeenkomst, dan kunt u zich aanmelden vóór 24 februari 2016. Dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar het volgende e-mailadres: themabijeenkomst.silentsuicide@gmail.com

Terug naar het nieuwsoverzicht