Tweede Kamerlid Wörsdörfer bezoekt Humanitas Lansingerland

Op 8 november 2019 bracht VVD-Tweede Kamerlid Martin Wörsdörfer een bezoek aan Humanitas Lansingerland Thuisadministratie. Sinds kort heeft het Kamerlid het thema Armoedebeleid en Schuldhulpverlening in zijn portefeuille. Humanitas Lansingerland wilde het Tweede Kamerlid natuurlijk graag ontvangen!

Om een beter beeld te krijgen bij dit onderwerp kiest Wörsdörfer ervoor het land in te gaan, als hij niet bij de Tweede Kamer hoeft te zijn. Hij bezoekt dan organisaties die veelal in aanraking komen met mensen die in armoede en met schulden leven.


van links naar rechts Annemieke van Wesemael (Landelijk Bureau), Martin Wörsdörfer, Linda Olierook (vrijwillig coördinator), Piet Schipperus (portefeuillehouder) en Wim Nouwen (vrijwillig coördinator) © Annemieke Mulder


Na eerst de dienstverlening van Thuisadministratie te hebben toegelicht werden de knelpunten van de ondersteuningstrajecten aan de orde gesteld. Antwoorden op vragen als waar vrijwilligers tegenaan lopen tijdens de begeleiding van hun deelnemers en de stapelincasso’s van de overheid werden uitgebreid besproken.

Wildgroei

Ook de wildgroei aan bewindvoerders in Nederland was een belangrijk item. Het blijkt dat veel bewindvoerders hun taken niet naar behoren uitvoeren waar deelnemers de dupe van worden. Soms worden rekeningen niet of te laat door de bewindvoerder betaald en loopt contact met bewindvoerder moeizaam. Dit heeft een stressverhogende invloed op de deelnemer. Er is een branchevereniging in het leven geroepen die toezicht houdt, maar dit blijkt in de praktijk niet afdoende. VVD-Kamerlid Wörsdörfer zal hierover een samenvatting schrijven en dit in op de Tweede Kameragenda plaatsen voor januari 2020. Humanitas Lansingerland zal hem in ieder geval een reminder hierover sturen! Het was een interessant bezoek.

In de media

Terug naar het nieuwsoverzicht