Vrijwilligersprijs voor Tandem Nieuwkomers

Tandem Nieuwkomers heeft in de categorie Maatjes de jaarlijkse Vrijwilligersprijs 2019 van de gemeente Lansingerland gewonnen. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente op 6 januari 2020.


Burgemeester Pieter van de Stadt overhandigt Bas van Ginneken, voorzitter Humanitas
Lansingerland, de Vrijwilligersprijs voor Tandem Nieuwkomers © Wanda Schepers

De vijf andere genomineerden in de categorie Maatjes waren Sylvia van Winden (Humanitas), SchuldHulpMaatje, Jeanette Philipse-van der Werff (coördinator SchuldHulpMaatje), Arend de Jong (coördinator SchuldHulpMaatje) en Jong Perspectief.


Sylvia van Winden (vrijwilliger) en Maaike van
Zundert (coördinator Tandem Nieuwkomers)
© Lianne Broos

De gemeente Lansingerland reikt jaarlijks Vrijwilligersprijzen uit in verschillende categorieën. Hiermee wil de gemeente het belang van vrijwilligerswerk benadrukken en vrijwilligers bedanken voor hun inzet en bijdrage aan de lokale samenleving. De gemeente organiseert deze prijs samen met het Vrijwilligers Informatie Punt – VIP Lansingerland. Naast de categorieën Individueel en Groep is voor 2019 de categorie Maatjes toegevoegd. Deze categorie bestaat uit individuele en/of groepen Maatjes; vrijwilligers die een ander extra aandacht, ondersteuning of begeleiding geven. Uit iedere categorie volgt één winnaar.

Jury
De jury van de Vrijwilligersprijzen bestaat uit raadsleden, waarbij elke fractie een jurylid afvaardigt. Burgemeester Pieter van de Stadt is juryvoorzitter en reikte de Vrijwilligersprijs 2019 in de drie categorieën uit.

In de media
Artikel in De Heraut, Nieuwsblad voor Lansingerland – 8 januari 2020
Artikel op herautonline.nl – 8 januari 2020
Artikel in Hart van Lansingerland – 14 januari 2020
Artikel op hartvanlansingerland.nl – 14 januari 2020

Terug naar het nieuwsoverzicht