Winteractie verbindt inwoners van Lansingerland

2 december 2020

De gemeente Lansingerland, Humanitas Lansingerland, Bibliotheek Oostland, Welzijn Lansingerland, fotograaf Marc Olthoff en Muziekschool Jay’s Place hebben elkaar gevonden om gezamenlijk een mooie Winteractie te presenteren met als motto ‘Aandacht in de aanbieding’.

Tijdens deze winteractie verbinden zij de inwoners van Lansingerland met elkaar. Onder het motto ‘Aandacht in de aanbieding’ zetten zij 6 activiteiten in de etalage. Ken je iemand die je hiervoor wilt opgeven of doe je zelf mee? Je bent van harte welkom!

Voor wie? Alle inwoners van Lansingerland

Wanneer? Tijdens de donkere wintermaanden

Kosten? Alle activiteiten zijn gratis op Kunst kijken na

NB Alle activiteiten worden coronaproof georganiseerd met in achtneming van de maatregelen die op dat moment gelden.

Neem voor meer informatie of aanmelden contact op via

Activiteiten

• Langer thuis, digitale vaardigheden aanleren

Langer Thuis is een initiatief om burgers te helpen zelfstandig oud te worden in hun vertrouwde omgeving. Digitaal vaardig zijn is dan een hulpmiddel om mee te kunnen blijven doen in de maatschappelijke ontwikkelingen. Welzijn Lansingerland biedt met ondersteuning van de financiële bijdrage van het Oranjefonds, het lesprogramma Welkom Online van het Nationale Ouderenfonds en lokale ondernemers, burgers de gelegenheid om tegen beperkte kosten een tablet te kopen met daarbij de digitale ondersteuning om digitaal vaardig te worden.

• Penvrienden

Houd je van schrijven? Vind je het fijn om jouw verhalen te delen via een kaart of brief? Meld je dan aan voor onze Winteractie Penvrienden, dan word je gekoppeld aan een andere inwoner met dezelfde interesses. Meld je aan, wie weet ontstaat er een echte penvriendschap!

• Kerst- en nieuwjaarswandelingen

Update 18 december 2020
Deze winteractiviteit kan door de recente maatregelen helaas niet doorgaan.

Heb jij zin om een frisse neus te halen tijdens kerst en op nieuwjaarsdag? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij organiseren op 25, 26 december en 1 januari 2021 een gezellige wandeling door een van de dorpskernen van Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs. Je kunt kiezen tussen een wandeling van 2 kilometer of 4 kilometer en de tour heeft ook nog eens een historisch tintje! Nieuwsgierig? Neem contact op!

• Hondenmaatjes

Tijdens de donkere dagen van deze winter verbinden wij hondenbezitters met wandelmaatjes. Ben jij hondenbezitter en vind je het leuk om samen je hond uit te laten? Of hou jij van honden en wil je graag met een hondenbaasje meelopen? Laat het weten!

• Kunst kijken

Langdurig en veel thuiszitten zoals in deze lastige periode, doet wat met je. Geef je daarom nu op voor de cursus ‘Lansingerland Kijkt Samen Kunst’ omdat kunst troost biedt en je verbindt met anderen. In zes bijeenkomsten kijk je met elkaar naar kunst (ook werk van lokale kunstenaars) en deel je persoonlijke ervaringen. De cursus kost 40 euro. Schrijf je nu in en maak gebruik van de speciale aanbieding van de Winteractie: twee deelnemers voor de prijs van één. Neem iemand mee, die je deze cursus graag gunt, een verre vriend of een goede buur.

• Herinnering in een verhaal

Heb je een bijzondere jeugdherinnering? Of een verhaal uit je familie, over een geliefd persoon in je leven? Een verhaal over een bijzondere gebeurtenis uit je verleden? Omdat veel herinneringen het waard zijn om verteld en opgeschreven te worden, koppelt de Winteractie je aan een jongere om jouw herinneringen op te schrijven. De jonge schrijvers krijgen een workshop om te leren zorgvuldig met jouw verhaal om te gaan. In drie ontmoetingen op een veilige en neutrale plek krijgt het verhaal langzaam vorm en ben je daarna in het bezit van een prachtig uitgewerkt stuk levensverhaal! Meld je aan!

RTV Lansingerland

Annemieke Mulder, projectleider Ontwikkelsporen en coördinator Tandem Eenzaamheid bij Humanitas Lansingerland, is op donderdag 3 december 2020 te gast bij RTV Lansingerland. Zij gaat met Hans Cieremans in de radio-uitzending van ZorgSaam van 20.00 tot 22.00 uur in gesprek over de Winteractie.

In de media

Terug naar het nieuwsoverzicht