Over Humanitas Lansingerland

Waar Humanitas voor staat

Humanitas is een vereniging die als doel heeft mensen te helpen die het (even) niet alleen kunnen. De landelijke vereniging is actief sinds 31 mei 1945 en heeft haar wortels diep in de samenleving. Landelijk zijn 19.000 vrijwilligers actief; we helpen elk jaar 74.000 mensen. De vereniging is daarmee een van de belangrijkste vrijwilligersorganisaties van ons land. Vanuit gelijkwaardigheid, wederkerigheid en respect van mens tot mens, ongeacht leeftijd, geslacht, geloofsovertuiging, kleur of achtergrond, komen wij op voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken. Kenmerkend voor onze aanpak is dat onze vrijwilligers altijd naast de hulpvrager staan en nooit erboven.

In 2020 bestond Humanitas 75 jaar. Duik in onze geschiedenis; bekijk de tijdlijn.

Humanitas in Lansingerland

Humanitas Lansingerland is actief in de kernen Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk en in de buurtschappen Rotte en Kruisweg. Zo'n 300 vrijwilligers van onze afdeling zijn binnen onze gemeente actief met acht ondersteunende activiteiten:

Denk jij dat we je ergens bij kunnen helpen of wil je vrijwilliger worden bij Humanitas Lansingerland, aarzel dan niet en neem contact met ons op per e-mail. Je kunt ook een van onze coördinatoren direct benaderen (via onze activiteiten). Monique Scheffer, onze bureaucoördinator, is op maandag, dinsdag en donderdag bereikbaar via 06 53 10 06 43 (ook via WhatsApp).

Hopelijk spoedig tot ziens.

Lid worden

Je kunt ons werk ook steunen door lid te worden van Humanitas voor 35 euro per jaar. Je contributie komt geheel ten goede aan het werk van onze afdeling.