CONTACT

Humanitas
 • E-mail:
 • Telefoonnummer: 058 266 6608
 • Adres:
 • Extra informatie:

  Postadres
  Humanitas Afd. Leeuwarden
  Postbus 2556
  8901 AB Leeuwarden

  Secretariaat is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9 tot 12 uur.

 • Humanitas Leeuwarden is actief in: Alde Leie, Ameland, Baard, Bears, Britsum, Eagum, Easterlittens, Feinsum, Friens, Goutum, Grou, Hempens, Hijum, Hilaard, Húns, Idaerd, Jellum, Jelsum, Jirnsum, Jorwert, meer...

Welkom bij Humanitas afdeling Leeuwarden

31 mei 2020 bestond Humanitas 75 jaar. Vanwege de Covid-19 was er niets gepland. 75 jaar Humanitas is dit jaar verlengd naar 31 mei 2021. Dit jaar doen we er alles aan om de expositie online of in een coronaproof omgeving te organiseren.

We zijn er voor mensen die samen met een vrijwilliger op eigen kracht iets willen veranderen aan hun situatie. We zijn er voor mensen die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken om de regie in hun leven terug te krijgen.

Dat doen we met honderden vrijwilligers in 13 verschillende activiteiten. Op deze startpagina kunt u hieronder per thema vinden welke activiteiten daar onder vallen.

Hebt u nog vragen, zoekt u hulp of wilt u vrijwilliger worden? Bel gerust.

De ALV op woensdag 21 april gaat in verband met de COVID-19 beperkingen niet door. We hebben alle leden het jaarverslag en andere stukken via de post verzonden.  

MET SPOED GEVRAAGD EEN COORDINATOR THUISADMINISTRATIE zie vacature.

Humanitas Inhaakdagen 2021

 

Lees hier over ervaringen van mensen die geholpen zijn met activiteiten van Humanitas als thuisadministratie en digitale huiswerkbegeleiding.

https://humanitas.docufiller.nl/docupage/view/ZHBhZzozODg4/40a0b81ad2fbfff4276ec5c2f7d012ba

Hierboven kun je op de bladerbare Jaarverslag 2020 klikken.

Kindervakantieweken 2021   Het mooie weer is in aantocht, waardoor je gedachten al snel naar “zomer” en “vakantie” gaan. Lees verder.  

Kindervakantieweken

Begeleide OmgangsRegeling (BOR) bij echtscheiding. Als ouders wil je het beste voor je kinderen, ook bij een echtscheiding. Soms staan spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg.  Lees hier het verhaal van..

Twee jongetjes maken een kleurplaat aan een tafel
Meer activiteiten van Humanitas Leeuwarden
Humanitas: Corona maatregelen

Maatregelen coronacrisis

De maatregelen rond het coronavirus treffen ook het werk van Humanitas Leeuwarden. Zo worden persoonlijke contacten tussen deelnemers en vrijwilligers zoveel mogelijk beperkt. Maar we blijven wel telefonisch, per mail en beeldtelefoon bereikbaar.

Voor de maatregelen klik hier!

Humanitas: Wat we doen

Eenzaamheid

Onder het thema Eenzaamheid vallen diverse projecten om veel verschillende mensen te helpen. Ouderen die niet alleen naar de dokter of ziekenhuis willen of durven of iemand zoeken om 's middags eens een spelletje te doen, maar ook jongeren met een (licht) verstandelijke of lichamelijke beperking die een maatje zoeken! Onder dit thema valt ook onze klussendienst Effe Doen.

Bekijk hier de activiteiten!

Humanitas: Wat we doen

Opvoeden

Heb je een gezin met jonge kinderen en weleens behoefte aan opvoedings-ondersteuning? Home-Start ondersteunt bij de opvoeding van kinderen, biedt praktische hulp en vriendschappelijk contact. We kunnen helpen contact te leggen met andere ouders om ervaringen uit te wisselen of misschien een nieuwe vriendschap. Ouders ervaren dit meestal als prettig.

Bekijk hier de activiteiten!

Humanitas: Wat we doen

Opgroeien

Opgroeien is de mooiste en meest belangrijke tijd in ieders leven en daarom bieden wij ook hier hulp. Kinderen die het op school niet helemaal bij houden kunnen extra hulp krijgen in taal en ander huiswerk.

Andere kinderen kunnen om bepaalde redenen niet op vakantie en ook hier is aan gedacht met de kindervakantieweken!

Bekijk hier de activiteiten!

Humanitas: Wat we doen

Detentie

Een goed contact tussen vaders en hun kinderen is belangrijk want vaders hebben een grote invloed op hun kinderen. Het contact vanuit een gevangenis verloopt anders of moeilijker. Dit geldt ook als ze uit detentie zijn. Vrijwilligers helpen vaders contact met hun kinderen en het gezin te houden.

Bekijk hier de activiteiten!

Humanitas: Thuisadministratie Leeuwarden

Thuisadministratie

Zie je door de vele post, de administratie niet meer?

Humanitas Thuisadministratie helpt je om inzicht te krijgen en te ondersteunen bij keuzes die je moet maken bij je geldproblemen.

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden.

Klik hier voor meer informatie

Afbeelding:

DOE OOK MEE!

Draag je Humanitas een warm hart toe? En wil je ons steunen? We zijn met alle vormen van hulp enorm blij! Doe mee als vrijwilliger, donateur of lid en help ons nog meer mensen een steuntje in de rug te geven.

Bekijk hier onze partners!

Het geven is belangrijker dan nemen. Je krijgt er veel dankbaarheid voor terug.

Deze vrijwilliger helpt mensen met een beperking. Maatje Hang-Aut 

Ze hoeven me niet eens te bedanken. Als ik op bezoek kom, dan weet ik al dat het goed is.

Deze vrijwilliger bezoekt mensen die zich eenzaam voelen omdat ze niemand anders in hun leven hebben. Maatje Eenzaamheid

Vacatures

Helaas, er zijn momenteel geen vacatures beschikbaar.