Een bijzondere brief

‘normaal moeten doen’ terwijl ik me zo niet normaal voelde, "Ik weet nog altijd wat dit met mij deed, de schaamte, niets mogen vertellen. Daarom een donatie voor Altijd Vader.

 Mijn man en ik wonen sinds februari jl. in Leeuwarden. Komend vanuit een bungalowtje uit de Zuidoost hoek van Drenthe, hebben we onze droom waargemaakt: we wonen nu op een woonschip vlak bij het werk van mijn man. Afgelopen zondag hebben we Iepen Skip gehouden, voor familie en vrienden. In de uitnodiging had ik gevraagd om ons geen cadeaus te geven, maar geld te doneren voor Humanitas.

Ik heb uitgelegd dat mijn vader in mijn jeugd enkele keren voor een week of 2 weken in de gevangenis heeft gezeten vanwege rijden onder invloed. Ik weet nog altijd wat dit met mij deed, de schaamte, niets mogen vertellen, ‘normaal moeten doen’ terwijl ik me zo niet normaal voelde, het niet naar buiten mogen stormen toen hij terug werd gebracht en ik zo blij was om mijn vader te zien. Hoe moeten kinderen zich voelen, die hun vader of moeder voor langere tijd moeten missen? Mijn hart gaat naar hen uit.

Voor dit doel hebben we dus geld ingezameld, het is een mooi bedrag van 200 euro geworden. Dit geld zou ik aan jullie willen overhandigen. Jullie weten er vast iets liefdevols mee te doen, voor deze doelgroep. Persoonlijk spreken me jullie boekjes over dit thema heel erg aan, wie weet komt onze bijdrage net op het juiste moment om hieraan diepgang of vervolg te geven. 

Warme groet vanaf de Zon & Maan,

Marrit (coördinator Altijd Vader): Vandaag heb ik haar gesproken en dat was super leuk. Een vrouw die zich vanuit haar eigen ervaring wil inzetten voor kinderen in detentie.

Samen gaan we werken aan een product voor ouders en kinderen in detentie. Daarover binnenkort meer!

Terug naar het nieuwsoverzicht