Home-Start certificaat

In vijf dagdelen deden deze vrijwilliger kennis op over welke manier ze gezinnen kunnen ondersteunen. Dankzij een unieke samenwerking werd dit keer naast vrijwilligers van Home-Start Leeuwarden, ook vrijwilligers van Home-Start Zuidwest en Zuidoost Friesland getraind.

Bij Home-Start bieden vrijwilligers gezinnen tijdelijk een steuntje in de rug in een periode waarin het even niet zo lekker loopt. Ze doen dit wekelijks een dagdeel gedurende maximaal 1,5 jaar. Dit kunnen gezinnen zijn vanaf 28 weken zwangerschap tot het jongste kind 14 jaar is. Door een luisterend oor, praktische steun en vriendschappelijk contact komen ouders weer in hun kracht en kunnen meer genieten van hun gezin. Home-Start wil daarmee voorkomen dat alledaagse problemen uitgroeien tot grotere problemen. Het afgelopen jaar zijn door Home-Start vrijwilligers in gemeente Leeuwarden meer dan 80 gezinnen ondersteund.

Gezinnen zoeken vrijwilligers

Op dit moment zijn er meerdere gezinnen in en om Leeuwarden die de waardevolle ondersteuning van een vrijwilliger van Home-Start kunnen gebruiken. Home-Start Leeuwarden zoekt dus nieuwe vrijwilligers die in het nieuwe jaar kunnen starten met de basistraining. Heb jij opvoedervaring en ben jij een paar uren per week beschikbaar om een gezin te ondersteunen? Neem dan contact op met coördinator Geeske Werkhoven via 06-83810471 of g.werkhoven@humanitas.nl

*Op de foto ontbreken 2 vrijwilligers die liever niet op de foto wilden (ivm privacy)

foto home-start certificaat

Terug naar het nieuwsoverzicht