Nieuwsbrief December 2019

Humanitas Leeuwarden heeft flink uitgepakt tijdens het vrijwilligersfestival op 11 oktober in De Harmonie. Bezoekers van onze stand werden verwelkomd door een enthousiaste groep vrijwilligers met een eigen balie, infoscherm en vacaturestandaard. Door het flyeren en begeleiden van bezoekers naar Humanitas liep het storm.

fesival vrijwilligers2019

De vrijwilligersbeurs gaat voortaan verder als Vrijwilligersfestival. Voor Humanitas Leeuwarden een mooie aanleiding om het roer ook om te gooien. Naast een vernieuwde stand, hebben we ‘De Wakkermakers’ ingehuurd. Op basis van de 6 thema’s van Humanitas ontwikkelden zij een quiz waarmee beursbezoekers konden ontdekken welk soort vrijwilligerswerk bij ze past. Studenten van leerbedrijf O3 (Friesland college, Friese Poort en NHL Stenden) en For Real (ROC de Friese Poort) namen enquêtes af. De nieuwe opzet was een groot succes. Onze intakers konden na afloop van het Vrijwilligersfestival aan de slag met veel nieuwe aanmeldingen.

11 vrijwilligers ontvangen de Home-Start certificaat.

Elf vrijwilligers van Humanitas ontvingen 28 november in het gemeentehuis van Joure hun Home-Start certificaat. In vijf dagdelen leerden zij hoe ze gezinnen kunnen ondersteunen.

homestart certificaat

Gezinnen zoeken vrijwilligers

Op dit moment zijn er meerdere gezinnen in en om Leeuwarden die de waardevolle ondersteuning van een vrijwilliger van Home-Start kunnen gebruiken. Home-Start Leeuwarden zoekt dus nieuwe vrijwilligers die in het nieuwe jaar kunnen starten met de basistraining.

Heb jij of ken jij iemand met opvoedervaring en ben jij een paar uren per week beschikbaar om een gezin te ondersteunen? Neem dan contact op met coördinator Geeske Werkhoven via 06  83 81 04 71 of g.werkhoven@humanitas.nl


Op de foto ontbreken 2 vrijwilligers

Geeske Werkhoven Coördinator Home-Start

Moeder van een dochter (4) en een zoon (3). Getrouwd en wonend in Drachten. In mijn vrije tijd geniet ik van sporten, lezen en spelen met mijn kinderen. Ik heb 13 jaar in het basisonderwijs gewerkt. Toen ik zelf moeder werd, verschoof mijn interesse van kinderen naar ouders. Als vrijwilliger voor Home-Start in Weststellingwerf heb ik een gezin ondersteund dat het moeilijk had. Opvoeden is soms lastig en het is fijn als iemand je een steuntje in de rug of een luisterend oor biedt. De vacature voor coördinator Home-Start sprak mij enorm aan.

Sinds september voer deze functie met veel passie en enthousiasme uit.

Geeske foto

Ronald Heerema Coördinator Effe Doen

Ronald foto

Ronald Heerema

Sinds september ben ik coördinator van de klussendienst Effe Doen. Als geboren en getogen Leeuwarder ben ik na decennia weer terug in Leeuwarden.

Ik heb gewerkt als sociaal werker in de gemeente Borger-Odoorn, als adviseur popmuziek bij Kunst en Cultuur Drenthe en bij het Juridisch Steunpunt van Vluchtelingenwerk. Als coördinator en bestuurslid bij Humanitas Kanaalstreek/Westerwolde heb ik onder andere een klussendienst opgezet, vergelijkbaar met Leeuwarden.

 De keuze om weer voor Humanitas te werken was daarom niet moeilijk. Ik weet uit ervaring dat kleine dingen een groot verschil kunnen maken. Ik hoop daar de komende jaren bij Humanitas een bijdrage aan te kunnen leveren.

Bijdrage Coöperatiefonds van de Rabobank

Rabo Cheqeu

Ook dit jaar hebben wij een cheque ontvangen van € 7.500 van de Rabobank voor het project Voorlezen, taal en huiswerkbegeleiding. Bea, de coördinator van het project, is blij met deze donatie. Bea vertelde dat de uitvoering heel goed loopt en de vraag is groter dan het aantal vrijwilligers.

Gulle gift Kiwanis Club voor Kindervakantieweken

LEEUWARDEN - Kiwanis Club Leeuwarden heeft donderdag 14 maart vierduizend euro geschonken aan Humanitas Leeuwarden. Het bedrag is bestemd voor de Kindervakantieweken.

Toke-Petroeska

Op donderdag 10 oktober genoten 75 gasten van het derde Kiwanis benefietdiner bij Restaurant Wannee. Tijdens het diner was er ook een veiling. De netto opbrengst van de avond gaat volledig naar Humanitas.

De kindervakantieweken zijn voor kinderen van vijf tot en met twaalf jaar die om financiële of sociale redenen niet op vakantie kunnen. De gulle gift van Kiwanis Club Leeuwarden maakt het mogelijk dat zij deze zomer een leuke en spannende week op een kampeerboerderij gaan beleven.

Het motto van Kiwanis is ‘serving the children of the world’. Op vele manieren dragen de vrijwilligers van Kiwanis, net als Humanitas, bij aan het welzijn en de ontwikkeling van kinderen.

Wist je dat . .

     •Humanitas een cheque van de Rabobank heeft ontvangen van € 3000

  • Humanitas een cheque van de Rabobank heeft ontvangen van € 3000Vacatures op Facebook werkt?

  • De werkgroep communicatie blij is met de nieuwe communicatiemedewerkers Jaap Middel en Ronald Heerema?
  • Geeske Werkhoven de nieuwe coördinator is van Home-Start?
  • Karlijn Houben coördinator van Home-Start is?
  • Elma met haar werkzaamheden stopt en dat Hennie Bergsma haar plaats inneemt
  • Humanitas Nederland in 2020 75 jaar bestaat?

Agenda

Van 24 december 2019 tot en met 6 januari 2020 zijn we gesloten.

CONTACT

@ leeuwarden@humanitas.nl

T (058) 266 66 08 (bereikbaar van ma. t/m vr. 09.00 - 12.00 uur)

I www.humanitas.nl/leeuwarden

Fb Humanitasleeuwarden

Redactie: Jaap Middel
Manuel Rumahloine
Fotografie: Henk Kloosterhuis

Terug naar het nieuwsoverzicht