Activiteitengroep Erasmus

De vrijwilligers van de activiteitengroep verzorgen de bingo, en organiseren of ondersteunen diverse ander activiteiten voor bewoners.

Zoals koersbal, handwerken, kaarten maken, tafel kegelen en de zwemclub. Deze activiteiten vinden o.a. plaats in de huiskamers van kleinschalig wonen en in de brasserie. Sommige vrijwilligers zijn ook actief op de buurtkamers. Vrijwilligers helpen eveneens bij kleinschalig wonende licht-dementerenden in de huiskamers. Ze doen spelletjes of luisteren gezamenlijk naar muziek.

Bij de vrijwilligers van de bezoekgroep zijn de contacten één op één: een bewoner kan een vrijwilliger eens per week of eens per twee weken op bezoek krijgen. In overleg wordt er gewandeld, of een spelletje gedaan, of voorgelezen of een boodschap gehaald in het winkeltje van het huis.

Er zijn ook vrijwilligers die helpen bij de bewoners van de kleinschalige zorg wanneer zij  overdag in de huiskamers zijn om te eten, spelletjes te doen of naar muziek te luisteren. Ook wandelen bij mooi weer is een belangrijke activiteit.

Verder zijn er vrijwilligers die het levensverhaal van een bewoner kunnen opschrijven. Dit is uitsluitend bedoeld voor de bewoner zelf en voor degenen die de bewoner kiest, en wordt niet gepubliceerd. Voor meer informatie lees verder op bezoekgroep Erasmus

Ook verzorgen 2 vrijwilligers van Vriendschappelijk huisbezoek elke maandagmiddag een koffiemiddag in de brasserie  van 15.00-16.30 uur; ouderen die behoefte hebben aan gezelligheid, maar niet alleen naar de brasserie gaan, worden zo gestimuleerd om te komen, omdat zij weten dat zij altijd iemand zullen treffen. Ook ouderen van buiten Erasmus zijn dan van harte welkom. Indien gewenst, kunnen ouderen ook van huis gehaald en thuis gebracht worden. Voor verdere informatie zie: en dan link naar vriendschappelijk huisbezoek.

Tenslotte zijn er nog de vrijwilligers van ziekenhuisbegeleiding. Zij zijn niet alleen beschikbaar voor de bewoners van zorgappartementen van Erasmus, maar ook voor de bewoners van de andere appartementen; zie verder bij de activiteit ziekenhuisbegeleiding.