Home-Start

Heb je een gezin met jonge kinderen? En heb je weleens behoefte aan opvoedingsondersteuning? Home-Start helpt je.

Kinderen opvoeden aan de hand van praktische hulp, handige tips en vriendschappelijk contact? Het kan. Een vrijwilliger staat elke week voor je klaar. Home-Start is bedoeld voor gezinnen met in elk geval één kind van 6 jaar of jonger.

Luisterend oor of helpende hand

In elk gezin komen wel eens spanningen voor. Bijvoorbeeld door ziekte, overbelasting, problemen met kinderen, partner, werk of geld. Soms lopen de problemen zo hoog op, dat je het even niet meer aankunt. Een luisterend oor of helpende hand is dan heel fijn. Niemand in de buurt? Doe dan een beroep op Home-Start.

Vrijwilliger komt wekelijks

Een vrijwilliger van Home-Start komt wekelijks bij je langs en biedt ondersteuning, praktische hulp, tips en vriendschap. Zo kan een vrijwilliger je een luisterend oor bieden, je helpen met het uitzoeken van een goede peuterspeelzaal of iets gezelligs doen met jou en je kinderen. Samen met jou zorgt de vrijwilliger dat jij je toekomst weer met zelfvertrouwen tegemoet kunt zien.

Aanmelden

Wil je je aanmelden? Dat kan! Neem contact op de coördinator van Home-Start, Ytsje Noordenbos. Na je aanmelding zoekt de coördinator een passende vrijwilliger voor jou en je gezin. Jouw vragen zijn daarbij het uitgangspunt; we stemmen de ondersteuning af op wat voor jou - of jouw gezin - nodig is. Als het klikt, spreken jullie één keer per week af. Dat doen jullie bij jou thuis. De ondersteuning duurt meestal enkele maanden tot één jaar. We hebben veel vrijwilligers en we vinden dus altijd wel iemand die je kan helpen.

Vacatures Home-Start