Leeuwarden

Home-Start+

Ieder gezin kent lastige tijden. Soms kun je wat hulp gebruiken. Vrijwilligers van Home-Start+ bieden een luisterend oor, geven nuttige tips en wijzen op voorzieningen en regelingen.

Spanningen, geldgebrek, opvoedingsproblemen. In elk gezin komen wel eens moeilijke tijden voor. Maar soms lopen de problemen zo hoog op, dat je het even niet meer aankunt. Een steuntje in de rug doet dan wonderen. Heb je niemand om op terug te vallen? Dan kun je terecht bij een vrijwilliger van Humanitas Home-Start+. Home-Start+ is bedoeld voor gezinnen met in elk geval één kind van 7 jaar of ouder.

Ondersteuning die bij je past

Elk gezin is anders. Elke vraag ook. Daarom krijg je de ondersteuning die bij jou en je gezin past. Een vrijwilliger komt elke week langs en helpt graag een handje mee bij de opvoeding, biedt een luisterend oor, geeft nuttige tips en wijst op nuttige voorzieningen en regelingen. Zo kan een vrijwilliger je zoon of dochter bijvoorbeeld helpen met het voorbereiden van een spreekbeurt, een keertje gaan voetballen of een boek voorlezen. Een vrijwilliger lost niet alle problemen op, maar helpt je wel op weg en geeft jou weer zelfvertrouwen. De ondersteuning duurt meestal enkele maanden tot één of twee jaar. 

Aanmelden

Wil je je aanmelden? Dat kan! Neem contact op met de coördinator van Home-Start+, Gerda Groen. Na je aanmelding zoekt de coördinator een passende vrijwilliger voor jou en je gezin. Jouw vragen zijn daarbij het uitgangspunt; we stemmen de ondersteuning af op wat voor jou - of jouw gezin - nodig is. Als het klikt, spreken jullie één keer per week af. Dat doen jullie bij jou thuis. We hebben veel vrijwilligers en we vinden dus altijd wel iemand die je kan helpen.

Vacatures Home-Start+