Leeuwarden

Bijeenkomst "Van Kansarm naar Kansrijk"

Mensen met een Licht Verstandelijke Beperking

Van Kansarm naar Kansrijk: Mensen met een Licht Verstandelijke Beperking.

Friesland heeft ruim 100.000 inwoners met een licht verstandelijke beperking. Dat leidt in het dagelijks leven vaak tot veel onbegrip, frustraties en teleurstellingen. Dr. Jelle Drost van de Universiteit Groningen heeft als onderzoeker en adviseur veel praktijkervaring hierover opgedaan en dat wil hij graag met ons delen. Humanitas Leeuwarden e.o. nodigt u hierbij uit voor een interactieve themabijeenkomst.

Aanmelden via:

mail: leeuwarden@humanitas.nl

Tel: 058 – 266 66 08 (ma. t/m vr. 9.00-12.00 uur)

Waar:

Zaal De Wasknijper in de Blokhuispoort

Wanneer:

Donderdag 21 juni

Programma:

  • 15.30 inloop;
  • 16.00 17.30 interactieve inleiding;
  • 17.30 - 18.00 drankje

Onderwerpen

●wat is een Licht Verstandelijke Beperking en waarom is vroegtijdige signalering zo belangrijk;
●wat is de invloed van de sociale omgeving; op wat voor manier kan je daar als begeleider (beroepskracht of vrijwilliger) het beste mee omgaan;
●wat zijn de gevolgen van de transities van de AWBZ, de jeugdzorg en de participatiewet voor mensen met een lichte verstandelijk beperking en hun omgeving;
●het benadrukken van onmogelijkheden is achterhaald. Het gaat om nadruk op de positieve kenmerken van een lichte verstandelijke beperking.
●“Kennis vergaren is prachtig, kennis delen is nog mooier” aldus Jelle Drost. Er zal dus tijdens de bijeenkomst volop ruimte zijn voor discussie en het stellen van vragen.
Terug naar overzicht