Corona maatregelen

Maatregelen Humanitas Leeuwarden in verband met de coronacrisis.

De maatregelen rond het coronavirus treffen ook het werk van Humanitas Leeuwarden. Zo worden persoonlijke contacten tussen deelnemers en vrijwilligers zoveel mogelijk beperkt. Maar we blijven beperkt telefonisch wel bereikbaar. De volgende projecten blijven op afstand ondersteuning bieden. Deze informatie wordt geregeld aangepast aan de actuele situatie.

- Ziekenhuisbegeleiding

Nu de maatregelen van het RIVM versoepelen kan Ziekenhuisbegeleiding vanaf donderdag 2 juli weer aanvragen aannemen.

Dit gebeurt met een beperkt aantal begeleiders en volgens de richtlijnen van de RIVM: "Mondkapjes zijn verplicht in de taxi voor zowel de begeleider als degene die begeleid wordt. Iedereen draagt zelf zorg voor zijn eigen mondkapje". 

- Homestart: Klik hier voor de laatste nieuwsbrief

- BOR: Klik hier voor informatie over de ondersteuning

- Thuisadministratie: Klik hier voor informatie over de ondersteuning

- Voorlezen, hulp bij taal en huiswerkbegeleiding: Klik hier voor meer informatie

- Wel Thuis: Klik hier voor informatie over de ondersteuning

- Altijd Vader: Contact tijdelijk via Mariet Smid: 06 83810473 of m.smid@humanitas.nl

De volgende projecten zijn voorlopig gestopt:

- Effe Doen

- Hang-Out

De regering heeft de afgelopen weken diverse maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk in te perken. De vereniging Humanitas Leeuwarden moet daardoor de werkwijze aanpassen:

  • Het kantoor is voorlopig gesloten.

  • Het telefoonnummer is operationeel maar beperkt bereikbaar. Wel kunt u een boodschap inspreken op de voicemail. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact opgenomen.

  • Via onze mail leeuwarden@humanitas.nl blijven we bereikbaar.

  • Fysieke afspraken tussen onze deelnemers en vrijwilligers zijn helaas momenteel niet mogelijk. Waar mogelijk wordt een deel van ons werk opgevangen door moderne vormen van telecommunicatie.

  • Alle bijeenkomsten in de komende tijd worden geschrapt

De gemeente Leeuwarden lanceerde onlangs het online platform ‘Leeuwarden Helpt’. Het is een website voor hulp in de coronacrisis. Vraag en aanbod vinden elkaar op deze manier, is de gedachte. Dat is een goede gedachte. Het is een werkwijze die we als Humanitas ook al jarenlang kennen. Het is heel goed dat er in deze bijzondere tijd voor hulpaanbieders en hulpvragen meerdere mogelijkheden zijn.

Klik hier om naar de pagina Leeuwarden Helpt te gaan.

Momenteel is er veel onzekerheid, onduidelijkheid en misschien wel angst voor het onbekende. Niet alleen voor het zelf ziek worden, maar ook voor het ziek worden van dierbaren.

Mensen om ons heen hebben nog steeds te maken met problemen. Daarom is het nu belangrijker dan ooit dat we elkaar blijven steunen en met elkaar verbonden blijven, maar noodgedwongen wel op een andere manier. Dit vraagt van ons allen flexibiliteit en creativiteit.

Onze bewondering gaat uit naar iedereen die in deze omstandigheden voor elkaar zorgt. Of dat nu thuis is of op het werk. Samen maken we het verschil. Daarom nemen we continu alle voorzorgsmaatregelen in acht. Dat betekent dat Humanitas Leeuwarden de richtlijnen van de overheid en het RIVM blijft volgen.

Het bestuur, coördinatoren en vrijwilligers van Humanitas Leeuwarden wensen u veel sterkte in deze onzekere tijd.