Maatje voor Thuisadministratie

Ik wil graag iets bijdragen aan de maatschappij

Maatje ThuisadministratiChantal gaat ongeveer één keer in de twee weken bij haar maatjesgezin langs. ‘In het begin moest het vertrouwen groeien. Zij laten mij zomaar toe in hun privéleven en om hun te ondersteunen bij de financiële zaken is niet zomaar iets’. Maar al gauw was van beide kanten de klik en het vertrouwen er en hebben ze veel aan elkaar.

Chantal helpt een gezin om uit de bewindvoering komen.
Ik werk 36 uur per week als Management Assistent in de bank- en verzekeringswereld. “Met de kennis die ik op gedaan heb door mijn werkverleden en de wens om iets maatschappelijk te doen, ben ik vrijwilliger bij Humanitas geworden”,  vertelt Chantal Beimers (30). Ze is sinds september 2018 maatje en helpt een gezin overzicht te krijgen in hun financiën en ze zo uit de bewindvoering te halen. 

‘Het geeft mij echt voldoening om dit gezin te helpen. En ik merk dat ook zij echt dankbaar zijn voor de hulp. Dat is waar ik het voor doe’

Ze kan nu zelf bellen met een instantie.

De moeder van het gezin vroeg of Chantal wilde bellen met een instantie. ‘Ik heb toen gezegd dat ze dit zelf moest leren te doen. We hebben toen een aantal punten op papier gezet en ik heb meegeluisterd. Uiteindelijk deed ze het hartstikke goed wat haar echt zelfvertrouwen gaf.’ Dit compliment heb ik haar ook teruggegeven.


Eindelijk eens uit eten
Een van de mooiste dingen die Chantal heeft meegemaakt met haar gezin was een kerstviering bij Aegon voor mensen die het financieel lastig hebben. ‘Het gezin beleefde een geweldige middag met allemaal cadeau’s, gezelligheid en eten en drinken. Ze zijn meegenomen naar ’t pannekoekschip, iets wat ze zelf niet kunnen betalen. Het was echt fantastisch om hun verbijsterende gezichten te zien toen ze hierover vertelden. Echt geweldig!’