Wat we doen

Home-Start

Elk gezin kent lastige tijden, soms wil je echt ondersteuning. Home-Start Lelystad helpt. Een luisterend oor en steuntje in de rug bij het opvoeden doen wonderen. Een vrijwilliger geeft tips en wijst op voorzieningen en regelingen. Voor gezinnen met kinderen van 0 tot 18 jaar. 

Thuisadministratie

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je door welke reden ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!  

Home-Start

Heb je een jong gezin? En heb je soms behoefte aan wat steun bij het opvoeden? Home-Start helpt. Wil je graag wat praktische hulp, handige tips en vriendschap? Het kan. Een vrijwilliger staat elke week voor je klaar. Voor gezinnen met een kind van 6 jaar of jonger.

Steun bij Rouw en Verlies

Rouwverwerking kost veel energie. Zit je er doorheen: Steun Bij Rouw en Verlies helpt. Een vrijwilliger, vaak een lotgenoot, reikt je graag de hand en zoekt je thuis op. Herkenning, erkenning en steun bieden troost. Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met alles wat je vertelt.

Humanitas Ontmoeting

Behoefte aan vriendschap, aan iemand om thuis mee te praten? Dat doet Humanitas Ontmoeting. Wil je nieuwe mensen leren kennen? Of steun bij de verwerking van een ingrijpende gebeurtenis? Onze vrijwilligers zijn er voor iedereen die z’n gedachten, ervaringen en verhalen met iemand wil delen.

Kindervakantieweken

De Kindervakantieweken bieden ook jouw kind een heerlijk ontspannende vakantieweek.   Als vakantie er niet in zit om bijvoorbeeld financiële redenen is het toch mogelijk om er even tussen uit te gaan. Leeftijd: van 8 tot 12 jaar.