Humanitas Ontmoeting Lelystad - Dronten

Zin in gezelligheid of behoefte aan een vriendschappelijk gesprek. Met de vrijwilligers van Humanitas Ontmoeting kan dat.

Voor samen dingen doen, samen zijn en elkaar ontmoeten hebben we in Nederland een speciaal woord bedacht: gezelligheid. En gezellig maken we het bij Humanitas Ontmoeting, samen met de eigen vrijwilliger én samen met de anderen die zich ook bij ons hebben aangesloten. Ben jij op zoek naar die gezelligheid of naar iemand met wie je kunt praten? Wil je een nieuwe hobby uitproberen samen met anderen? Denk dan eens aan Humanitas Ontmoeting. 

De vrijwilligers van Humanitas Ontmoeting begrijpen als geen ander dat de dagen vooral lang kunnen duren voor wie door omstandigheden niet veel buiten komt. Zij kunnen goed luisteren en zijn er speciaal voor mensen die hun gedachten, ervaringen en verhalen met iemand willen delen. Je aansluiting bij Humanitas Ontmoeting duurt een paar maanden tot een jaar, soms zelfs wat langer, en is afhankelijk van je behoefte.

Van Hier naar Daar. 

Heb je behoefte aan een steuntje in de rug bij het (opnieuw) vinden van een sociaal net werk dan bepalen we samen in een aantal stappen wat je wilt bereiken en hoe we het beste samen VAN HIER NAAR DAAR  kunnen komen. En daarbij zullen we ook van de weg er naar toe gaan genieten. Compleet gebaseerd op jouw behoefte en mogelijkheden bepalen we samen wat je zou willen bereiken.De zes stappen die we zouden kunnen doorlopen zijn:

1. Kennismaking - Na een eerste gesprek met de coördinator wordt de deelnemer voorgesteld aan zijn/haar vaste vrijwilliger, die wordt gekozen op basis van het type ondersteuning waar de deelnemer naar op zoek is (een luisterend oor, een maatje om te wandelen of te winkelen of….).

2. De Bestemming - Met de vrijwilliger bespreekt de deelnemer hoe het nu met de hem/haar gaat en hoe de deelnemer zou willen dat het  zou gaan: als je wilt weten hoe je ergens kunt komen, zul je ook moeten weten waar vandaan je vertrekt.

3. De route - Nu we weten wat het vertrek- en eindpunt zijn, wordt gezamenlijk besloten hoe  ‘VAN HIER NAAR DAAR’ te komen .  Gezorgd wordt dat de route leuk en motiverend is want die is immers minstens net zo belangrijk als de bestemming zelf.

4. De reis - De reis wordt afgelegd in het bij de deelnemer passende tempo. Natuurlijk kan het einddoel worden bijgesteld en krijgt de deelnemer tijdens de reis VAN HIER NAAR DAAR het steuntje in de rug dat nodig is. 

5. Onderweg - Er worden ook ‘tussenstops’ in de reis opgenomen - leuke en gezellige  momenten die bij de interesses van de deelnemer passen zoals de regelmatige Koffiemomenten, alsmede gezamenlijke uitstapjes. Daarbij zoeken we aansluiting bij initiatieven die al in onze woonplaats worden georganiseerd zoals wandelen of samen koken (en eten).  Ook besteden we aandacht aan het weer oppakken van oude hobby's. Voor ideeën voor gezamenlijke activiteiten laten we ons inspireren door de suggesties genoemd op website ‘De Wegwijzer

6. Bij aankomst - De reis samen heeft tot doel dat de deelnemer weer een goed sociaal netwerk krijgt en kan onderhouden zodat de eenzaamheid tot het verleden behoort. Zodra de deelnemer op eigen kracht verder kan, neemt Humanitas Ontmoeting afscheid. De coördinator neemt natuurlijk nog wel een keer contact op om even te horen hoe het gaat.

Je kunt de folder ‘Van Hier naar Daar’ aanvragen via humanitas-ontmoeting@yvonbus.nl

Koffiemomenten

Door het organiseren van gezamenlijke koffiemomenten bieden we in de diverse plaatsen vanaf het begin voor zowel deelnemers als vrijwilligers direct een sociaal netwerk om je te  ondersteunen. Wat is er leuker dan samen ' een lekker bakkie koffie' te drinken? 

Dit zijn onze beloften aan onze deelnemers

  • We helpen je je leven een positieve draai te geven
  • We helpen je de regie over je eigen leven (terug) te vinden
  • We denken vanuit jouw behoeften
  • We helpen je van mens tot mens, op basis van gelijkwaardigheid
  • We zijn er voor je ongeacht je achtergrond, levensverhaal of leeftijd
  • We bieden je aandacht, veiligheid en vertrouwen

Denk je dat je wat kunt hebben aan Humanitas Ontmoeting?

Bel me op onderstaand nummer of stuur me een e-mailtje, dan gaan we snel om tafel zitten om te kijken hoe we je het beste kunnen ondersteunen.Met hartelijke groet,

Yvon Bus, Programma Coördinator Humanitas Ontmoeting

06 83 81 12 23

humanitas-ontmoeting@yvonbus.nl

Agenda Humanitas Ontmoeting
26 sep 2021 14:30 Wandelen
Toon de volledige agenda

Impressie Humanitas Ontmoeting

Humanitas Ontmoeting is er voor mensen die behoefte hebben aan gezelligheid. Om gezamenlijk de toenemende eenzaamheid te bestrijden. 

//www.youtube-nocookie.com/embed/QsMzLVCmbJs