Humanitas Thuisadministratie Lelystad

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen én te houden.

 

Steeds meer mensen vinden het lastig om rond te komen, lopen vast in de veelheid aan regels of het moeilijke taalgebruik in brieven van instanties.

Grote levensgebeurtenissen zoals een scheiding, het verlies van werk of een dierbare kunnen zorgen voor vragen of onduidelijkheden met uw administratie. Ook steeds meer mensen vinden het lastig om financieel rond te komen.

Met de hulp van de Humanitas vrijwilliger kan er duidelijkheid en inzicht worden verkregen over uw administratie en/of financiën.

Geschoolde vrijwilligers van Humanitas Thuisadministratie bieden in Lelystad hulp bij vragen rondom uw administratie en financiën. De vrijwilliger kan u helpen bij het op orde brengen en houden van uw administratie of budgetteren. De hulp is tijdelijk en deelname aan de activiteit Thuisadministratie is kosteloos en alles gebeurt onder uw eigen verantwoordelijkheid en regie bij u thuis.

Voorbeelden van hulp zijn: het aanvragen van toeslagen, het ordenen en uitzoeken van brieven of zoeken naar ruimte in het budget om schulden af te lossen. Ook het samenstellen van een dossier voor een schuldhulpverleningstraject of het opzetten van een eigen administratie na een schuldhulpverleningstraject of bewindvoering is mogelijk.

Klik hier voor de flyer van de Thuisadministratie.

Aanmelden en dan?

Nadat u zich hebt aangemeld nemen wij vrijblijvend binnen vijf werkdagen contact met u op om u verder te informeren. Wanneer blijkt dat Thuisadministratie dit project voor u geschikt is dan komt de coördinator aansluitend bij u thuis langs voor een kennismaking. Als de vraag passend is binnen de Thuisadministratie volgt er een koppelingsgesprek met een vrijwilliger en kunt u samen aan de slag. 

Aanmelden kan via dit aanmeldingsformulier, per mail: TA.Lelystad@humanitas.nl of bel ons op 06-539 239 77. 

Vrijwilliger worden?

Als vrijwilliger van de Humanitas Thuisadministratie help je mensen weer grip te krijgen. De deelnemer (degene die hulp vraagt) houdt de regie – jij ondersteunt.

Benodigde competenties?

  • Een open blik en geduld
  • Je bewust zijn van je eigen oordelen (en deze los kunnen laten)
  • Enige kennis van regelingen voor mensen met een lager inkomen
  • Gezond verstand

Op dit moment hebben wij geen vacature voor vrijwilligers Thuisadministratie. Houd onze website in de gaten!

E-mail: TA.Lelystad@humanitas.nl

Telefoonnummer: 06-53923977

Samenwerking in Lelystad

In Lelystad werkt Humanitas Thuisadministratie samen met meerdere schuldhulporganisaties. Onder andere Stichting IDO en Stichting MDF Flevoland.

In Dronten is Humanitas Thuisadministratie niet actief. Informatie over hulp in Dronten is op deze website te vinden.