Vriendschappelijk huisbezoek

Wil jij wel eens vriendschappelijk thuis met iemand praten? Met vrijwilligers van Vriendschappelijk Huisbezoek kun je alles delen.

Heb je behoefte aan iemand met wie je kunt praten en die jou thuis opzoekt? Ben je bijvoorbeeld door omstandigheden aan huis gebonden, of heb je steun nodig bij het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis? Denk dan eens aan Vriendschappelijk Huisbezoek van Humanitas.

De vrijwilligers van Humanitas begrijpen dat de dagen soms lang kunnen duren voor wie door omstandigheden niet veel buiten komt. Zij kunnen goed luisteren en zijn er speciaal voor mensen die hun gedachten, ervaringen en verhalen met iemand willen delen. Het Vriendschappelijk Huisbezoek kan duren van een paar maanden tot een jaar, soms zelfs wat langer, afhankelijk van de behoefte.

KOFFIEMOMENTEN

Door het organiseren van gezamenlijke koffie momenten bieden we in de diverse plaatsen (Lelystad, Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant) vanaf het begin voor zowel deelnemers als vrijwilligers direct een sociaal netwerk om je als deelnemer te ondersteunen.

Dit zijn onze beloften aan onze deelnemers:

* We helpen jou je leven een positieve draai te geven

* We helpen jou de regie over je eigen leven (terug) te vinden

* We denken vanuit jouw behoeften

* We helpen je van mens tot mens, op basis van gelijkwaardigheid

* We zijn er voor je ongeacht je achtergrond, levensverhaal of leeftijd

* We bieden je aandacht, veiligheid en vertrouwen.