Wat we doen

BOR Zuid-Limburg

Je wilt het beste voor je kind, ook bij een echtscheiding. BOR helpt jullie ook als spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg staan. Onze vrijwilligers houden geen dossier bij en treden als het goed gaat steeds wat verder terug. Duur: 3 tot 6 maanden.

Get a Grip Jongeren en Geld Zuid-Limburg

Heb je geen idee waar al je geld blijft? Of is de maand nog maar net begonnen en ben je al blut? De vrijwilligers van Humanitas Get a Grip helpen jongeren tussen de 16 en 24 jaar bij geldzaken.

Jongerenmaatjes Maastricht

Iemand die naar je luistert, voor je klaar staat en helpt waar nodig. Iemand die het niet heeft over doelen en actieplannen, maar er gewoon voor je is.

Maatjes Dak- en Thuislozen

Maatjes Dak- en Thuislozen Humanitas Maastricht heeft sinds 2011 een maatjesproject waarin vrijwilligers gekoppeld worden aan bewoners van de 24-uurs woonvoorzieningen van het Leger des Heils in Maastricht.

Online training: 'Meer contact'

Wil je jouw sociaal leven weer leuk maken? Wil je meer contact en wil je daar je best voor doen? Misschien is onze online training 'Meer contact' wel iets voor jou!

Maatjesproject

Er zijn diverse maatjes voor diverse doelgroepen. Het Humanitas Maatjesproject zet zich in om eenzaamheid te doorbreken en de sociale en maatschappelijke participatie te bevorderen van mensen met verward gedrag

Steun bij Rouw Maastricht-Heuvelland

Rouwverwerking kost veel energie, en soms kun je er helemaal doorheen zitten. Steun Bij Rouw helpt. Een vrijwilliger, vaak een lotgenoot, reikt je graag de hand en zoekt je thuis op. Herkenning, erkenning en steun bieden troost.

Taalmaatjes Heuvelland

In een nieuw land krijg je met een nieuwe taal te maken. Hoe beter je die taal spreekt, hoe beter je jezelf kunt redden.

Taalmaatjes Maastricht-Heuvelland

Ben je nieuw in Nederland? Nederlands leren helpt je op weg. Humanitas Taalmaatjes steunen je graag.

Thuisadministratie Maastricht-Heuvelland

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiƫn en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je door welke reden dan ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!

Jongeren & Geld Zuid-Limburg

Heb jij ook wel eens stress over geld? Ben je soms onzeker over hoe je je geldzaken moet regelen? De vrijwilligers van het project Jongeren & Geld Zuid-Limburg helpen je om grip te krijgen op je financiƫn.

Vriendschappelijk Huisbezoek Vriendschappelijk contact

Een vrijwilliger helpt bij het opbouwen/onderhouden van sociale contacten en eenzaamheid doorbreken. Door scheiding, verlies van werk of familieleden, ziekte of andere problemen, kun je het contact met mensen in de omgeving verliezen. Soms kan je geen oorzaken aangeven, maar voel je je toch eenzaam.