Jongeren & Geld Zuid-Limburg

Het project Jongeren & Geld Zuid-Limburg is er voor alle jongeren in Zuid-Limburg die behoefte hebben aan meer informatie over administratie en financiën en voor jongeren die graag willen leren hoe zij hun geldzaken op een goede manier kunnen regelen. Op verschillende manieren helpen wij zoveel mogelijk jongeren zodat zij op termijn zelfstandig hun geldzaken aan kunnen pakken. Zo geven wij bijvoorbeeld gastcolleges op scholen en doen wij mee aan het Maastrichtse spel No Credit, Game Over! dat door veel middelbare scholieren en mbo-studenten gespeeld wordt. Daarnaast ondersteunen de vrijwilligers van Jongeren & Geld jongeren die het moeilijk vinden om hun financiën te regelen, zodat deze jongeren grip krijgen op hun geldzaken. 

Maak jij je zorgen over hoe je je financiën op orde krijgt? Wil je graag leren hoe je geldproblemen in de toekomst kunt voorkomen? Of wil je graag vaardigheden leren om zelfstandig je financiën te kunnen regelen? Voor Zuid-Limburgse jongeren tussen 15 en 25 jaar bieden wij een maatje aan. Dit is een vrijwilliger die samen met jou overzicht aanbrengt in je inkomsten en uitgaven én die je leert hoe jij zelf op een goede manier je administratie en geldzaken kunt organiseren. Hierdoor krijg jij meer kennis over het thema geld en leer je zelfstandig aan de slag te gaan zodat jij je geldzaken de baas wordt!


Hoe werkt het?

Nadat jij de projectcoördinator hebt leren kennen en zij jou, gaat zij voor jou op zoek naar een vrijwilliger die bij je past. Al onze vrijwilligers krijgen begeleiding en trainingen vanuit Humanitas, zodat zij jou goed kunnen ondersteunen bij het regelen van je geldzaken. Daarnaast weten zij uit eigen ervaring wat er allemaal komt kijken bij het volwassen worden en welke nieuwe kosten en inkomsten daarbij horen. Ze vinden het leuk om je hiermee te helpen en sluiten goed aan bij jouw wereld.


Contact

Wil jij graag meer weten over het project Jongeren en Geld Zuid-Limburg? Of wil je je aanmelden? Neem dan contact op met de projectcoördinator Lianne Janssen. Je kunt haar telefonisch of via Whatsapp bereiken op het telefoonnummer 06-12609263 of een mail sturen naar jongerenengeld.zuidlimburg@humanitas.nl


Of wil je iets betekenen voor een jongere?

Samen aan de slag gaan met geldzaken en een luisterend oor bieden? Jouw inzet en talent zijn van groot belang en van harte welkom. Meer informatie vind je onder het kopje vacatures bovenaan de pagina. Uiteraard kun je altijd vrijblijvend bellen of mailen met de coördinator.