Online training: 'Meer contact'

Wil je jouw sociaal leven weer leuk maken? Wil je meer contact en wil je daar je best voor doen? Misschien is onze online training 'Meer contact' wel iets voor jou!

Wil jij meer mensen leren kennen en je prettiger voelen in (nieuwe) sociale situaties? Doe dan gratis mee met onze online training Meer contact. In deze training leer je wat je zélf kunt doen aan gevoelens van eenzaamheid. Een online training tegen eenzaamheid klinkt misschien gek, maar is het niet. Want in deze training ga je juist in je eigen omgeving in het contact met de mensen om je heen oefenen. En je wordt begeleid door Humanitas.

De Project Coördinator van Humanitas vertelt hoe dat zit: ‘Bijeenkomsten over eenzaamheid en contact worden niet altijd bezocht worden door mensen voor wie ze bedoeld zijn. Deze online training is laagdrempeliger en daarom voor sommige mensen juist aantrekkelijk.’ Tijdens de twee maanden durende training leer je hoe je comfortabeler voelt in (nieuwe) sociale situaties.

Hoe het werkt

Je ontvangt twee maanden lang elke dag een e-mail. De training is door de vele voorbeelden praktijkgericht en leuk om te doen. Je begint als deelnemer thuis in je eigen veilige omgeving en gaat van lieverlee steeds vaker buiten de deur praktijkopdrachten doen. Veel van die opdrachten zijn gericht op het leggen van contact in de eigen buurt, denk aan het praatje met de buren of met mensen in de straat. De mails en opdrachten kosten nooit meer dan tien minuten per dag en zijn luchtig van opzet. Door de persoonlijke insteek blijven deelnemers gemotiveerd. Als deelnemer leer je wat je zélf kan doen om meer en leukere contacten te krijgen. Deelname is gratis.

Kirstin: ‘Eenzaamheid stond al enorm in de belangstelling en door corona is dat alleen maar toegenomen. Tijdens corona moesten wij allemaal onze sociale contacten beperken. Dus als jouw netwerk al te smal was, dan werd je daar stevig mee geconfronteerd. Daarom bieden wij inwoners van Maastricht graag deze mogelijkheid.’

Gratis

De training is bedoeld voor Maastrichtenaren die hun sociaal leven willen opfleuren en die daar zelf hun best voor willen doen. Dus:

  • Wil je meer mensen leren kennen?
  • Ben je geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling?
  • En heb je een computer of laptop waarop je e-mail kunt ontvangen?

Doe dan mee! En je doet deze training wel zelf maar niet alleen. Je wordt begeleid door Humanitas. Deelname is gratis!

Ja, ik wil meer weten

Wil je niet wachten tot je gebeld wordt? Neem dan zelf contact op via: meercontact.maastricht@humanitas.nl of telefonisch met: 06 – 51 67 74 93