Vriendschappelijk Huisbezoek Vriendschappelijk contact

Samen voor elkaar

 'Ik doe nu alles alleen. Mijn contacten uitbreiden, hoe doe ik dat?’

Door een scheiding, verlies van werk of familieleden, ziekte of andere problemen, kan iemand het contact met mensen in de omgeving verliezen. Soms kan je geen oorzaken aangeven, maar voel je je toch eenzaam. Een vrijwilliger van Humanitas kan hulp bieden bij het opbouwen of onderhouden van sociale contacten en eenzaamheid doorbreken.  

Soms heb je zelf niet in de gaten dat het stil om je heen is geworden. In dat geval kunnen anderen (familie, huisarts, wijkverpleging, thuiszorg enz.) je wijzen op Humanitas Vriendschappelijk Contact en helpen met een doorverwijzing.   

Van mens tot mens

Je wordt gekoppeld aan een maatje waarmee je kunt praten. Ongeveer één keer in de week maken jullie een afspraak om samen iets te doen; wandelen, naar het buurthuis of gewoon een kopje koffie drinken. De vrijwilliger luistert naar je en biedt een helpende hand, alles om jou het plezier in het contact en de vriendschap met anderen terug te geven. Het contact met de vrijwilliger duurt ongeveer een jaar. Onze hulp is gratis.   

Hoe werkt het?

Aanmelden kan telefonisch of per e-mail. Daarna neemt de coördinator contact met je op. Er volgt een gesprek waarin jullie kennismaken en waarin je vertelt hoe je ondersteund kunt worden. Daarna ontmoet je jouw vrijwillig maatje. Is er een klik, dan heb je een maatje. Wij gaan ervan uit, dat er altijd iemand is die bij je past.    

Interesse?

Wil je je aanmelden? Of wil je meer weten? Neem dan contact op met de projectcoördinator Imke Schreurs-Notten. Je kunt bellen of Whatsappen naar het nummer 06-51677493 of een mail sturen naar: vriendschappelijkcontact.maastricht@humanitas.nl. Het werkgebied van dit project is de gemeente Maastricht.

Of wil je iets betekenen voor een deelnemer? Samen leuke dingen doen en een luisterend oor bieden? Jouw inzet en luisterend oor zijn van groot belang en van harte welkom. Meer informatie vind je onder het kopje vacatures bovenaan de pagina. Uiteraard kun je altijd vrijblijvend bellen of mailen met de coördinator.

'Ik zou die meid voor geen goud willen missen'

Na het overlijden van haar man mist Leny gezelschap. Vrijwilliger Jamie van Humanitas Vriendschappelijk Huisbezoek komt elke week langs voor een praatje of een spelletje.

//www.youtube-nocookie.com/embed/YqGC0tN5TQ4