Maastricht-Heuvelland ontvangt €12.000 van het Oranje Fonds voor het Taalcafé voor vluchtelingen.

PERSBERICHT

Maastricht, 23-08-2017

Humanitas afdeling Maastricht-Heuvelland ontvangt € 12.000 euro van het Oranje Fonds voor het Taalcafé voor vluchtelingen. 

Het taalcafé bevordert de betrokkenheid en sociale participatie van vluchtelingen in de Nederlandse maatschappij, door een ontmoetingsplaats te bieden waar vluchtelingen op een leuke en informele manier de Nederlandse taal kunnen oefenen en in contact kunnen komen met andere anderstaligen en onze vrijwilligers. 

Wat is het Taalcafé?

Het Taalcafé vindt één keer per 2 weken plaats aan de Baron van Hövellstraat 4. De ontmoetingsplaats biedt vluchtelingen de kans om op een informele manier de Nederlandse taal te oefenen en de Nederlandse cultuur te leren kennen. Er worden spellen gespeeld, gepraat en zo nu en dan worden er thema’s behandeld, zoals Kerstmis, carnaval, Pasen e.d. 

De doelstelling is om de taalvaardigheid van vluchtelingen te doen toenemen, hun sociale isolement te doorbreken en meer kennis te krijgen van de Nederlandse cultuur. Humanitas wil per jaar ca. 720 vluchtelingen bereiken met het Taalcafé. 

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Noot voor de redactie:

Voor informatie over Humanitas:

Contactpersoon Mieke Bos,
telefoonnummer: 06-13553636,
website: www.humanitas.nl/maastricht-heuvelland

 

Voor informatie over het Oranje Fonds: www.oranjefonds.nl of neem contact op met

Nerina Vilchez, Adviseur Publiciteit, T 030 65 64 524.

Terug naar het nieuwsoverzicht