Maastricht-Heuvelland ontvangt €13.000 van het Oranje Fonds voor project Samen Sportief voor vluchtelingen.

Maastricht-Heuvelland ontvangt € 13.000 euro van het Oranje Fonds voor project Samen Sportief project voor vluchtelingen. 

PERSBERICHT 

Maastricht, 23-08-2017 

Eenmaal in Nederland aangekomen kan het voor vluchtelingen lastig zijn om mensen tegen te komen met wie ze iets gemeenschappelijk hebben. Dit komt o.a. door de taalbarrière, het stigma rondom vluchtelingen, en de beperkte leefomgeving. Door samen met bewoners en vrijwilligers uit Maastricht sportieve activiteiten aan te bieden, kunnen we vluchtelingen helpen bij hun integratie en het opdoen van sociale contacten. Een gemeenschappelijke deler is immers van belang voor het ontstaan van vriendschappen.

Wat is ‘’Samen Sportief’’?

Het Samen Sportief project wordt gevormd door de deelnemers, medewerkers en bewoners van de maatschappelijke opvang in een gelijknamig samenwerkingsverband tussen Humanitas Maastricht-Heuvelland, Leger des Heils, Levanto en Maastricht Sport. De drie elementen waaraan dit project bijdraagt zijn dagbesteding, participatie en gezondheid. Het project heeft als doel om de vluchtelingen op een laagdrempelige manier in beweging te krijgen en deel te laten nemen aan sportactiviteiten om een gezonde leefstijl te bevorderen. Daarnaast komen ze in contact met andere buurtbewoners, waardoor hun sociale contacten worden vergroot.

Voor de deelnemers is er een sportmenukaart waarbij voor ieder iets wils tussen zit: voetbal, fitness, bootcamp, hardlopen, Thaiboksen en mountainbiken. Maastricht Sport draagt financieel zorg voor de uitvoering van deze sporten. 

De doelstelling is om per jaar 7 vrijwilligers en circa 25 nieuwe deelnemers te betrekken bij dit project.Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Noot voor de redactie:

Voor informatie over Humanitas:

Contactpersoon Imke Notten,
telefoonnummer: 06-22853499,
website: www.humanitas.nl/maastricht-heuvelland

oranje

Voor informatie over het Oranje Fonds: www.oranjefonds.nl of neem contact op met

Nerina Vilchez, Adviseur Publiciteit, T 030 65 64 524.

Terug naar het nieuwsoverzicht