Waardering van koningin Maxima voor schuldhulpmaatje

WAARDERING VAN KONINGIN MÁXIMA VOOR JUBILEREND SCHULDHULPMAATJE
Door: Dienst Kerk en Samenleving - Hub Vossen
Maandag, 22 Februari 2016

Met een bemoedigende toespraak aan de vrijwilligers besloot Hare Majesteit Koningin Máxima op 17 februari haar bezoek aan SchuldHulpMaatje in de Hooglandse kerk in Leiden. De landelijk opererende vrijwilligersorganisatie vierde er het 5-jarig jubileum. SchuldHulpMaatje is ook werkzaam in Parkstad (Kerkrade en Heerlen), Venlo en Maastricht. Op al deze plekken staan meer dan 200 maatjes klaar om mensen met (dreigende) schulden te helpen.

Koningin Máxima sprak haar waardering uit voor de deskundige begeleiding van de maatjes. Overal in het land draagt hun hulp er toe bij dat mensen er in slagen hun schulden af te lossen en weer vertrouwen krijgen in de toekomst. In aanwezigheid van de Koningin werden de vrijwilligers van het eerste uur bij SchuldHulpMaatje in het zonnetje gezet.

Voorafgaand aan het jubileumfeest sprak Koningin Máxima in besloten kring met vrijwilligers, hulpvragers en samenwerkingspartners van SchuldHulpMaatje.
SchuldHulpMaatje is een initiatief van de kerken in Nederland. Het is hun antwoord op de toenemende schuldenproblematiek. Geld geven helpt niet als je schulden hebt, deskundige hulp wel. Doel van SchuldHulpMaatje is dat mensen niet alleen hun schulden oplossen, maar ook leren hoe zij in de toekomst schuldenvrij kunnen blijven.

Na vijf jaar is SchuldHulpMaatje actief in bijna 80 gemeenten in Nederland met 1600 vrijwilligers. Jaarlijks ontvangen hierdoor duizenden mensen in het land hulp bij het oplossen van hun (dreigende) schulden.

In Kerkrade en Heerlen wordt SchuldHulpMaatje uitgevoerd door Alcander, Impuls, Humanitas, de Cliëntenraad en de stichting Budgetcoaching. Zij worden daarbij ondersteund door de Vincentiusvereniging, de gezamenlijke kerken van Parkstad, de gemeenten en enkele fondsen.
In Venlo wordt SchuldHulpMaatje uitgevoerd door SchuldHulpMaatje Venlo, in samenwerking met de Vincentiusvereniging, Jongerenkerk Venlo en het Dekenaat Venlo.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht