Subsidie voor project Vriendschappelijk Contact

Maastricht, 19-12-2019

Humanitas afdeling Maastricht-Heuvelland ontvangt subsidie van Gemeente Maastricht, Elisabeth Strouven Fonds en € 25.000 euro van het Oranje Fonds voor ‘Vriendschappelijk Contact’, een maatjesproject ter bestrijding van eenzaamheid.

Zit het tegen? Loopt er wat mis? Voel je je eenzaam? Hierover praten helpt!

Door een scheiding, verlies van werk of partner, ziekte of andere problemen, kunnen mensen het contact de omgeving verliezen. Soms is er geen oorzaak aan te geven, maar voelt iemand zich toch eenzaam. Een vrijwilliger van Humanitas kan hulp bieden bij het opbouwen en/of onderhouden van sociale contacten en helpen met het oppakken van nieuwe activiteiten.

Van mens tot mens

Bij ‘Vriendschappelijk Contact’ brengen wij mensen bij elkaar. Wij zoeken een gesprekspartner die bij de deelnemer past. Deze vrijwilliger leeft mee, biedt een luisterend oor en een helpende hand. Alles gericht om het plezier in het contact en de vriendschap met anderen terug te geven.

Voor wie?

Vrijwilligers van 'Vriendschappelijk Contact' bieden hulp aan alleenstaanden, jong volwassenen, ouderen, mensen die net in Nederland zijn komen wonen of mensen die moeilijk aansluiting kunnen vinden bij leeftijdsgenoten. Kortom: alle mensen die wel wat steun kunnen gebruiken.

Hoe werkt het?

Aanmelden kan telefonisch of per e-mail. Hierna neemt de coördinator contact op en volgt er een kennismakingsgesprek. Daarna ontmoet je de vrijwilliger. Is er een klik, dan heb je een maatje. Wij gaan ervan uit, dat er altijd iemand is die bij je past. Onze hulp is tijdelijk en gratis. Of wil je iets betekenen voor een ander? Samen leuke dingen doen en een luisterend oor bieden? Jouw inzet is van groot belang en van harte welkom. Uiteraard kun je altijd vrijblijvend bellen of mailen met de coördinator.

Contactpersoon Humanitas: Imke Schreurs-Notten, Telefoonnummer: 06-51677493,
Mail: vriendschappelijkcontact.maastricht@humanitas.nl website: www.humanitas.nl/maastricht-heuvelland

Humanitas is er voor mensen die op eigen kracht iets willen veranderen aan hun situatie met ondersteuning van een vrijwilliger.

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. De steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Noot voor de redactie:
Voor informatie over het Oranje Fonds: www.oranjefonds.nl of neem contact op met
Nerina Vilchez, Adviseur Publiciteit, T 030 23 39 348.
Dit project wordt mogelijk gemaakt door:

Terug naar het nieuwsoverzicht