Coördinatoren Taalmaatjes

Wil Brandts 

Mijn naam is Wil Brandts, op dit moment ben ik 72 jaar,  gehuwd en vader van 2 kinderen. 10 jaar geleden ben ik gepensioneerd als Manager van een Internationaal Confectiebedrijf.

Omdat ik niet iemand ben die zonder doel mijn leven wil voorzetten, door zonder doel thuis te zitten, ben ik gaan kijken welke mogelijkheden er voor mij verder nog waren die aansloten bij mijn interesses. Mijn interesses liggen o.a. bij : andere culturen, talen en lezen. Hier aan toevoegend adoptie (wij hebben 2 kinderen uit India).

 Het was voor mij dan ook een gelukzalig gevoel toen Mieke Bos mij vroeg om vrijwilliger te worden bij het Taalmaatjes project, waar toen nog een betaalde co√∂rdinator was. Deze co√∂rdinator vond een andere baan en toen werd aan mij gevraagd om als vrijwilliger deze functie (onbetaald) voort te zetten, wat ik inmiddels al 10 jaar doe. Alleen word ik de laatste tijd regelmatig gehinderd door mijn gezondheid i.v.m. het optreden van de ziekte van Parkinson, maar hier probeer ik ook zo weinig mogelijk aan toe te geven en ik heb in mijn team hierbij gelukkig voldoende ondersteuning (waarvoor mijn dank!)

Humanitas geeft mij inmiddels al 10 jaar het gevoel dat ik iets kan betekenen, waar mijn interesses volledig tot zijn recht kunnen komen en waar ik in de maatschappij, in deze tijd vooral voor vluchtelingen die het extra moeilijk hebben, als ze de taal van het land waar ze terecht komen niet begrijpen en beheersen.

De laatste tijd houd ik mij, samen met mijn collega Paul Jansen, voornamelijk bezig met het geven van groepslessen in de Nederlandse taal.

Wanneer ik terug kijk op de periode die achter mij ligt geeft mij dat een gevoel van voldoening voor alles, ook al was het slechts een druppel op een gloeiende plaat, want er moet nog heel veel gebeuren. Met de inzet van nog veel enthousiaste vrijwilligers moet dit uiteindelijk lukken.