Coördinator(en) Vriendschappelijk Contact

Imke Schreurs-Notten
Cor Panis
Tessa Erven

Imke Schreurs-Notten

Ik ben Imke Schreurs-Notten, 32 jaar, moeder van Rosa en gelukkig getrouwd.

In de 6 jaar die ik werkzaam ben voor Humanitas heb ik de kans gekregen om een aantal mooie projecten en initiatieven te ontwikkelen, o.a. het maatjesproject voor mensen met verward gedrag. De dynamiek tussen de stagiairs, vrijwilligers en deelnemers is heel uitdagend en leuk. Ik heb een enorme waardering voor onze studenten en vrijwilligers die zich met hun hart inzetten voor de deelnemers.

Het echte Humanitas gevoel is voor mij de warmte en het wij-gevoel. Mensen gunnen elkaar het beste, dat voel je bij zowel de collega’s als de vrijwilligers die dat weer overbrengen op onze deelnemers. Ik hoop door onze gezamenlijke inzet dat de deelnemers voelen dat ze er niet alleen voor staan. En als deelnemers aangeven dat ze weer geluksmomenten beleven; daar krijg ik energie van!

Cor Panis

Ik ben Cor Panis en ben 67 jaar en werk inmiddels 5 of 6 jaar voor Humanitas. Ik ben begonnen als maatje voor dak- en thuislozen. Daarna hebben zij mij gevraagd als vrijwillig ondersteunend coördinator. Dit doe ik nog steeds. Ik ben 3 jaar geleden verhuisd naar Ubachsberg en ben er even een jaartje mee gestopt. Echter na een tijdje begon het toch weer te kriebelen en heb toen netjes gevraagd of ik weer mocht komen. 

Zorgen voor jeugd en volwassenen heb ik mijn hele leven gedaan. Ik heb 40 jaar gewerkt in de jeugdzorg in de uitvoering. Daar lag en ligt mijn passie. Zelf iets kunnen betekenen voor de medemens in dit geval voor de jeugd van 12 jaar t/m 18 jaar en ouders.

Ik heb vele cursussen gevolgd maar de cursus “Rots en Water” had en heeft veel positieve resultaten opgeleverd. Ook de cursus adventure training die ik gevolgd heb via de university of Liverpool in Schotland heeft heel veel opgeleverd.

Ik was 62 jaar toen ze mij vroegen of ik gebruik wilde maken om te stoppen met werken. Ik was dit niet verplicht maar, ik zag het helemaal voor mij, iedere dag kunnen doen wat ik zelf wil en heb toen bevestigend geantwoord. Helaas bleek dit een misverstand en al snel kwam ik tot de ontdekking dat ik te vroeg gestopt was en ben heel snel gaan zoeken naar vrijwilligerswerk. Zodoende kwam ik bij Humanitas terecht. Ik voelde mij daar thuis. Een warme organisatie die iets wilde betekenen voor de medemens die het even zwaar hebben. Hier kun je zelf het verschil maken als vrijwilliger en dat is toch wat ik mijn hele leven heb gedaan.

Tessa Erven

Hallo, mijn naam is Tessa Erven, ik ben 23 jaar en ben als stagiaire werkzaam bij Humanitas Maastricht–Heuvelland. Taken die ik bekleed zijn onder andere vrijwillig coördinator bij het project Vriendschappelijk Contact, het onderhouden van contact met 4 maatjes en PR.

Werken bij Humanitas doe ik met alle plezier. Het contact met collega’s is erg leuk, de laagdrempeligheid in contact met vrijwilligers vind ik heel leuk om te zien en de dankbaarheid die voortgroeien uit het werk vind ik het allermooist. De dankbaarheid die er heerst wanneer er bijvoorbeeld een intakegesprek heeft plaatsgevonden is super mooi om te zien!

Zonder vrijwilligers zou Humanitas niet kunnen bestaan. Vrijwilligers zijn een belangrijk deel in onze samenleving, ze brengen vreugde, steun en hulp. Iets wat niet altijd voor de hand ligt. Zonder vrijwilligers zouden er geen maatjes projecten zijn, geen koppelingen met maatjes en zouden sommige projecten geen vrijwillig coördinator hebben. Zonder de vrijwilligers zou Humanitas niet zijn waar wij op dit moment zijn!