Wat we doen

Begeleide Omgangsregeling (BOR)

Je wilt het beste voor je kind, ook bij een echtscheiding. Begeleide Omgangsregeling (BOR) helpt je. Ook als spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg staan. Onze vrijwilligers houden geen dossier bij en treden als het goed gaat steeds wat verder terug. Duur: 3 tot 6 maanden.

Maatjes

Eenzaam?  Maatjes-contacten zijn er om je te helpen de kracht in jezelf te (her)ontdekken. Iedereen kan zich eenzaam voelen, jong en oud. De drempel om er alleen op uit te gaan kan dan hoog zijn. Hierbij kan een maatje helpen om ‘drempelvrees’ te overwinnen.

Bezoek Plus

Bezoek Plus Als u graag regelmatig contact met iemand wilt hebben, kunt u een beroep doen op een vrijwilliger van Bezoek Plus.

Thuisadministratie

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je door welke reden dan ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!  

Steun bij Verlies en Rouw

Rouwverwerking kost veel energie, en soms kun je er helemaal doorheen zitten. Steun Bij Rouw helpt. Een vrijwilliger, vaak een lotgenoot, reikt je graag de hand en zoekt je thuis op. Herkenning, erkenning en steun bieden troost. Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met alles wat je vertelt.

Voorlezen

Een vrijwilliger van Voorlezen leest voor aan je kinderen: leuk én leerzaam. Kinderen vinden voorlezen heerlijk en Nederlands leren gaat zo spelenderwijs, ook voor jou zelf als je zelf de taal nog niet goed machtig bent. Zo kunnen je kinderen zichzelf nu en later beter redden.

Kindervakantieweken

De Humanitas Kindervakantieweken bieden ook jouw kind een heerlijk ontspannende kindervakantieweek. De vakanties zijn er voor kinderen die wegens financiële, sociale of medische redenen anders niet op vakantie kunnen gaan.