Meppel e.o.

Steun bij Rouw

Als je je partner, je kind of een dierbare verliest, is zo'n verlies vaak moeilijk te verwerken. Veel mensen kunnen dit niet alleen; ze missen begrip en steun uit hun omgeving en voelen zich alleen gelaten met hun verdriet en emoties. Het is alsof het leven zijn glans verloren heeft....

Rouw is een diepe emotie, die tegenstrijdige gevoelens kan oproepen. Uiting geven aan emoties en gevoelens helpt bij het verwerken van het verlies, maar ook om de zin van het leven weer te hervinden.

Veel afdelingen van Humanitas beschikken over een werkgroep Steun bij Rouw, waarop u kosteloos een beroep kunt doen om u te helpen in uw persoonlijke verliesverwerking. Zo'n groep bestaat uit vrijwilligers, waarvan de meeste zelf het verlies van een dierbare moesten verwerken. Maar ook zijn ze door cursussen en themadagen via Humanitas geschoold om u juist die steun te geven die รบ nodig heeft.

Wat ze gemeen hebben, is dat zij goed kunnen luisteren en begrip en tijd voor u hebben; net zo lang en zo vaak als u het nodig vindt.

Bij u thuis

Bij het individuele huisbezoek komt een vrijwilliger in overleg op gezette tijden bij u thuis om u hulp en steun te geven bij het verwerken van uw verlies. Zo'n vrijwilliger is geen professionele hulpverlener, maar een medemens die naar u luistert en met u meeleeft; iemand waarvan u begrip en steun mag en kan verwachten tijden uw rouwproces.

Lotgenotencontact

In een lotgenotengroep heeft u contact met mensen die net als u een dierbare hebben verloren. Zo'n groep bestaat uit zes tot acht personen, die onder leiding van twee vrijwilligers acht keer bij elkaar komen op een middag of avond. Op de bijeenkomsten wordt gesproken over de gevoelens en emoties die met verlies gepaard gaan en hoe we dit kunnen verwerken.

Het is juist die onderlinge herkenning die veel steun geeft aan de deelnemers van de groep.

Informatie en aanmelding

Indien u meer informatie wenst over, of u wilt zich aanmelden voor Steun bij Rouw van Humanitas, dan kunt u zich in verbinding stellen met onze werkgroep. Zie daarvoor de contactgegevens op deze pagina.

U kunt hier ook de folder downloaden.