Steun bij Verlies en Rouw

Als je een verlies meemaakt, bijvoorbeeld van een dierbare, werk of gezondheid, dan is dat vaak moeilijk te verwerken. Veel mensen kunnen dit niet alleen; ze missen begrip en steun uit hun omgeving en voelen zich alleen gelaten met hun verdriet en emoties. Het is alsof het leven zijn glans verloren heeft....

Rouw is een diepe emotie, die tegenstrijdige gevoelens kan oproepen. Uiting geven aan emoties en gevoelens helpt bij het verwerken van het verlies, maar ook om de zin van het leven weer te hervinden.

Onze afdeling Meppel e.o. beschikt over een werkgroep Steun bij Verlies en Rouw, waarop u kosteloos een beroep kunt doen om u te helpen in uw persoonlijke verliesverwerking. Deze groep bestaat uit vrijwilligers, waarvan de meeste zelf het verlies van een dierbare moesten verwerken. Tevens geschoold om u juist die steun te geven die Ăș nodig heeft.

Wat ze gemeen hebben, is dat zij goed kunnen luisteren en begrip en tijd voor u hebben; net zo lang als u dat wenst.

Bij u thuis

Bij het individuele huisbezoek komt een vrijwilliger in overleg op gezette tijden bij u thuis om u steun te geven bij het verwerken van uw verlies. Zo'n vrijwilliger is geen professionele hulpverlener, maar een medemens die naar u luistert en met u meeleeft; iemand waarvan u begrip en steun mag verwachten tijdens uw rouwproces.

Lotgenotencontact

In een lotgenotengroep heeft u contact met mensen die net als u een verlies hebben geleden. Zo'n groep bestaat uit zes tot acht personen, die onder leiding van twee vrijwilligers acht keer bij elkaar komen op een middag of avond. Op de bijeenkomsten wordt gesproken over de gevoelens en emoties die met verlies gepaard gaan en hoe we dit kunnen verwerken. Het is juist die onderlinge herkenning die veel steun geeft aan de deelnemers van de groep. We starten een groep bij voldoende deelname.

Informatie en aanmelding

Indien u meer informatie wenst over, of u wilt zich aanmelden voor Steun bij Rouw van Humanitas, dan kunt u zich in verbinding stellen met onze werkgroep. Zie daarvoor de contactgegevens op deze pagina.

Download de folder