Voorlezen

Voorlezen ... leuk voor kinderen!

Voorlezen of samen lezen uit kinderboeken is voor kinderen een leuke manier om de taal beter te leren spreken en te begrijpen. Misschien vindt je het moeilijk om zelf voor te lezen, bijvoorbeeld omdat je niet van voorlezen houdt, of omdat je al genoeg andere dingen aan je hoofd hebt, of omdat je Nederlands nog niet zo goed is.

Ook huiswerk

Dan kun je bij Humanitas vragen om een vrijwilliger die voorleest aan je kind/ kinderen, of aandacht kan geven aan hun vragen over rekenen of ander huiswerk. Dit kan als je kind 2 tot 8 jaar oud is (en in sommige gevallen tot 12 jaar). De vrijwilliger komt 1x per week bij je thuis. Je bent er dan zelf ook en wordt bij het voorlezen betrokken. De vrijwilliger kan boeken meenemen. Je kind kan ook gratis lid worden van de bibliotheek en misschien met jou samen een boek uitzoeken.

En voor jou als ouder

Je krijgt het gevoel niet overal alleen voor te staan. Het kan voor jou ook een opluchting zijn om met iemand te praten, iemand die tijd en aandacht voor je heeft, die luistert en je steunt, iemand die een spelletje met je ene kind doet, zodat je eens even tijd hebt voor de ander(en). De vrijwilliger is geen hulpverlener maar, biedt (emotionele) steun en benadrukt de positieve kanten van het gezin. Zijn of haar voorbeeldgedrag werkt aanstekelijk voor jou en alle kinderen.

Voorlezen is gratis. Alle vrijwilligers bij Voorlezen hebben ervaring met opvoeden. Tevens worden zij vanuit Humanitas ondersteund door een professionele kracht.

Download de folder