Taart van de Week voor Thuisadministratie

MEPPEL Het is tien jaar geleden dat Humanitas Meppel e.o. actie heeft ondernomen om een project te starten om mensen met financiële en/ of administratieve problemen bij te staan. De vrijwilligers van Humanitas Thuisadministratie krijgen daarom deze week de Taart van de Week van Banketbakkerij Nijstad aangeboden. Momenteel zijn er 18 vrijwilligers aan het werk en bieden zij gemiddeld honderd personen/gezinnen per jaar hulp aan.

‘In 2005 zijn we gestart met het onderzoeken wat er in Meppel en omgeving werd gedaan op het gebied van gezinnen met financiële en administratieve problemen en wat de mogelijkheden zijn om hierin bijstand te kunnen verlenen’, legt coördinator Pietje Groen uit. ‘Gedacht werd aan personen die hun administratieve vaardigheden niet geheel onder de knie hebben en waaruit vaak een financiële rompslomp ontstaat met als gevolg geen overzicht meer hebben van in-of uitgaven en schulden.’

In eerste instantie werd een oproep gedaan om vrijwilligers aan te trekken. Dit resulteerde in vijftien vrijwilligers. Daarna heeft Humanitas district Noord de nodige informatie en vakbekwame consulenten beschikbaar gesteld door aan de vrijwilligers een bepaalde kennis en bijscholing te geven over budgettering op het persoonlijke vlak van die mensen die een beroep op ons zouden doen.

‘Wij hebben heel goede contacten met de Gemeente Meppel, Westerveld en De Wolden. Ook van de Stichting Welzijn Mensenwerk, huisartsen, kerkelijke instanties, het GKB, krijgen wij regelmatig aanvragen om hulp te bieden Na tien jaar kunnen wij trots zijn op onze resultaten’. Thuisadministratie is bereikbaar via 06-25514000.

Bron: Nieuwe Meppeler van 7-6-2016

Terug naar het nieuwsoverzicht